• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Илчо Илиев - майстор
n_a написа:
Въпросът бе, дали материалът е читав, а не дали да е чам. Не загатвай, а си изкажи съображенията и препоръките
Да права си,че въпроса беше дали е читав м'атряла и аз казах какво да гледа и какви вероятни проблеми може да има...
От два месеца работим с подобен материал, преседял бог знае колко ,но е сериозно почернял и със сериозни язви, в случая това не е проблем, щом ще е за мартаци,никой няма да ги гледа, но в тоя същия материал има доста дървояд, всякакъв модел,а там където има кора, задължително е на решето...
Та, мисълта ми беше,че ако е подобен на този с който работя, то вероятността да е пълен с дървояд е голяма,а такова нещо не се слага на покрив...
Ся, Грифин казва да се третира с препарат, няма проблем,но не знам дали ще има ефект върху дървесина,която е на решето...
Случвало се е да рендосам дъска, която на външен вид е перфектна,но...след 2-3 ряза и..... излизат лабиринтите..
За акацията казах,понеже това дърво е възможно най-добрия вариант за покривна конструкция, хем е евтино, хем много здраво, хем издържа на влага и нашественици, дори да не е обелено и го нападнат дървояди, виреят само във външния слой..

П.п Съжелявам ако съм подвел някой,но ми стана интересно с тоя ''отлежал'' м'атрял, а и има една стара приказка,че..от всяко дърво не става свирка...
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Дано питащият е добър и после каже кое-как е било всъщост :-)
klambrev - специалист
Благодаря на всичко отзовали се .
Материалът бе 2 м3 за 350лв
Оказа се в много добро състояние с изключение на няколко талпи, които бяха оставени с кора и имаше дупки от дървояди но нищо ненамерих въпреки че ги изделках в дълбочина.
Всичко разбичено е прегледано щателно и дори 1 миниатюрна дупчица да бе забелязане е оставено на вън.

Прикачен файл

11650716_10153378368698431_1914645833_n.jpg
11650716_10153378368698431_1914645833_n.jpg (98.82 KиБ) Видяна 1264 пъти

Прикачен файл

11126491_10153375952228431_59746575_n.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Познаване на стар чамов материал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: