Всичко за дърводелството
nikolson - майстор
angelfilev написа:
nikolson написа:
Ангеле, я кажи цената на Резистол-а. Знам че го дават най-доброто, и най-добре е да се направи с вакуумно импрегниране, но на мене не ми се "връзват нещата" по този начин, та ще трябва да го правя на ръка.
Цената е 49 лв кръгло за 3 л (30 л работен разтвор).
Може да се нанася с градинска пръскачка на съществуващи конструкции. ( желателно с маска )
От Ювикс директно, или от другаде? За колко м2 е това.
VLADO66 - майстор
Един колега си сложи на оградата от готовите дървени пана,след това ги минал с Бохемит форте с пръскачка два пъти/за всеки случай/.Много е доволен,скоро му ходих на гости-от 3-4 години стоят и няма нищо сиво по-тях.
angelfilev - специалист
nikolson написа:
От Ювикс директно, или от другаде? За колко м2 е това.
Да от Ювикс. Поисках за около 2 куб.м дъски 2,5 см и те прецениха, че 3 л ще ми стигнат. Не съм почнал още. Другата седмица ще се занимавам.
Обади им се по телефона най-добре. На мен ми се сториха доста отзивчиви.
VLADO66 - майстор
Вадим Владимиров беше постнал една снимка на импровизирана вана скована от дъски и облечена с найлон отвътре в която беше топил дъските и гредите.
nikolson - майстор
За него може да е решение, ама за направи сам...Колко литра разтвор ще трябва, после какво ще го правя? Вече говорих с Ювикс, може да взема готов импрегниран, има вариант да поръчам в Батак направо импрегниран (вероятно ще е това), а може да си поръчам импрегнант от Англия. Заместител на креозота, ще ми дойде малко по-скъпо от Бохемита. Вариантът с Батак е най-изгоден като цени, но са много мнителни, защото дават ниски цени и ми се струва, че се филмират, че запитванията са от конкуренти.
VLADO66 - майстор
Може и теб да те филмират,защото може лесно да се сметне-сух чам,разход импрегнатор,камера.Ако е много ниска цената нещо от тези трите да липсва.
Фитилчо - майстор
Дай малко инфо за Батак. Мо же и на лично.

Аз преди време бях ровил из англия и това беше най доброто цена качество.

http://www.ebay.co.uk/itm/181380056798? ... 1436.l2648

25 л

обмислям и аз ваничка да правя като на Вадим :). Ще имам около 3 кубика дъски.
ivouz - специалист
Ама изобщо няма да ти стигнат 25л. за 3куб. ако правиш ваничката на Вадим.Пие яко!
radius - майстор
И аз ще имам около 2 кубика дъски и обмислям варианти.
Фитилчо ,това от ибея е за бръмбъзъци само, а бохемита е и срещу гъби, поне на книга.
Прочетете едни листовки на бохемита относно състава и въздействието при разчен досег с него. Може да се откажете от импрегнант.
Фитилчо - майстор
Колко литра ще побере вана 4.10 на 10 на 13 :?

Тема "Импрегниране с кафяв Bochemit Forte" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: