Всичко за дърводелството
npelov - специалист
OSB-то е за над минералната вата. Ако отразява звука не е ли плюс (за комшийте, минус за мен).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Отразява! :lol: Навсякъде
:-) Забрави за дърво, забрави за твърди неща, щом искаш да заглушиш шум
Меко, с кухини, с кривини, да му се завие свят на звука, да загуби сила и посока
bager - специалист
Може и да е късничко, но ако ситуацията е непроменена, то вариантът "кутия в кутия" няма ли да е подходящ? Ако размерите на помещението го позволяват, разбира се.

Изображение
mavryt4o - майстор
:idea: Има и друг вариант махаш всичко що е с двигател и инвестираш в ръчни инструменти. Връщаш се 100 години назад но удоволствието ще е стократно. :-D :-D
npelov - специалист
Помещението не е достатъчно голямо за съжаление.

Колкото до ръчни инструменти - всичко си има граници. Преди 10 години хората са ползвали само каруца и магаре за превоз. Колко хора днес могат без моторизиран превоз. Ще отидеш вендъж-два до някое място пеша, но я си представи да не стъпиш в моторно превозно средство изобщо.

Имам ръчни инструменти и ги ползвам, когато не е по-бързо с машините. Че е кеф - кеф е. Обаче да рендосам 6 метра дъски от двете страни и да ги изравня на ръка ... Не че не бих го направил, но нямам толкова време. А и не бих го правил всеки път.

За момента съм решил да облицовам цялото помещение със вата. Стените може би с 5см, тавана с 10см. Ще направя дървено скеле да държи ватата и евентуално ще сложан а стените гипскартон, а на тавана още не знам. Дървеното скеле ще подпира в пода, тавана и стените на гумени подложки - има такива за перални. Също така ще измисля как да монтирам такива подложки и под самите машини.
Циркуляра може да се облицова с вата. Ако има откъде да циркулира въздуха да охлажда мотора няма да има проблем ... май.
cvetomir_77 - специалист
А защо не пробваш с тампони за климатици?
npelov - специалист
Какво представляват тия тампони и за какво се ползват
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Много яки дебели гуми. Монтират се между климатика и стойката и обират вибраците
https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D ... 56&bih=674
m_markovski - специалист
А защо не направиш предстенна обшивка спазвйки технологията - метални профили, вата, гумени подложки под профилите и т.н?
Фитилчо - майстор
m_markovski написа:
А защо не направиш предстенна обшивка спазвйки технологията - метални профили, вата, гумени подложки под профилите и т.н?
Това е решил да прави.
Аз бих ползвал звуко изолационен картон също. Попрочети и изпълни технологията както трябва. Би трябвало да има страхотен ефект.
Има и панели за целта, специални, но не са евтини, готиното е, че няма да ти трябват много .

Тема "Шум от машини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: