• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
zz_stefanov - майстор
Той яхтения нали за навън е направен.
parketmilanov - специалист
Edi - тикурилата вече можеш да поръчаш като ми се обадиш :) /за теб винаги/
за външно към темата - освен яхтен лак не мисля че има друг начин за съжеление кото да постигне много силен гланц .Аз лично го смятам за
безмислено но предполагам е въпрос на вкус и на визия не за друго а защото дори и сле 4 години лака започва да се поолюпва .Това което мога да
препоръчам с 2 ръце е Бекер а крома или там както се пише /има вносител в България /и праща по куриер .Когато се направи по технология нещата които съм виждал
на 10 години са в страхотна кондиция .Друга система която е ок но е над средния ценови сегмент е Сикенс ./грунд ,цвят,лак ./
Това което ползвам аз напоследък са масла за външно .има прозрачни ,има трансперантни цветове има и лазурни бои едно и двуслойни .
Голямата полза и предимство е че дори да поовехтее покритието не е задължително да шлайфаш цялата повърхност а си има сапуни и чистители
и омасляваш ....ефекта е доста добър и се запазва натуралното усещане на дървото ...във секция градина има един навес който стана много добре /според мен /
и целия е финиширан с масла - фасада,декинг ,греди ,челни дъски .
viewtopic.php?f=29&t=13757&start=180
nikolay7 - напреднал
zz_stefanov написа:
Той яхтения нали за навън е направен.
По принцип да, обаче на слънце се люпи доста бързо. На вода издържа, но на слънце ....
parketmilanov - специалист
ами ...може би зависи и от марката , а и от задкормилното устройство ....последно мазах едни дъски челни прегорели 10 годишни /шлайф ,4 ръце с междинен шлайф и още са в прилична кондиция на 8 мата година ....но го взех от сикенс левис лака ...който за съжеление не е като Българскияа и като цена а явно и като качество .
nikolay7 - напреднал
Това с маслата ми изглежда доста интересна възможност.
Те се предлагат с цвят и само безцветни като финиш, нали така?
cvetomir_77 - специалист
parketmilanov написа:
за външно към темата - освен яхтен лак не мисля че има друг начин за съжеление кото да постигне много силен гланц .Аз лично го смятам за
безмислено но предполагам е въпрос на вкус и на визия не за друго а защото дори и сле 4 години лака започва да се поолюпва .Това което мога да
препоръчам с 2 ръце е Бекер а крома или там както се пише /има вносител в България /и праща по куриер .Когато се направи по технология нещата които съм виждал
на 10 години са в страхотна кондиция .Друга система която е ок но е над средния ценови сегмент е Сикенс ./грунд ,цвят,лак ./
Това което ползвам аз напоследък са масла за външно .има прозрачни ,има трансперантни цветове има и лазурни бои едно и двуслойни .
Голямата полза и предимство е че дори да поовехтее покритието не е задължително да шлайфаш цялата повърхност а си има сапуни и чистители
и омасляваш ....ефекта е доста добър и се запазва натуралното усещане на дървото ...във секция градина има един навес който стана много добре /според мен /
и целия е финиширан с масла - фасада,декинг ,греди ,челни дъски .

Тъй като вносителя на "Becker Acroma" се намира на 100 метра от моя дом, аз ползвам основно техни продукти. Водния им лак (те си му казват дограмаджийски) има различни степени на гланц и голяма цветова гама. Имам дограма безиросана преди 20 години и лакирана преди повече от 10 години върху безира с пигментиран воден лак - чак сега има места на които се е надигнал лака.
На снимките по-долу са греди лакирани преди 2-3 години.

Прикачен файл

IMG_20160228_125619.jpg

Прикачен файл

IMG_20160228_125525.jpg

Прикачен файл

IMG_20160228_125346.jpg
kotyo - специалист
nikolay7 , много ти благодаря за снимките. Относно лазурния на Леко- да на първа ръка винаги е толкова ужасен, но на втора нещата стават коренно различни. Излишно си се шашнал. Също така е желателно ( да не кажа , задължително) да се прешкури преди лакирането, за да се отворят порите на дървото ида поема повече и по-равномерно. Даже и цвета се получава доста различен в двата случая.
:partyman:
EDI - майстор
parketmilanov написа:
................................. .
Миланов, ти както винаги си едни гърди напред с материала. :partyman: записвам си и като дойде време за някое проектче, което изисква хубав лак, ще ти драсна два реда.
  • 1
  • 2

Тема ""Модерните" лакове - защо не се разбираме с тях?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: