• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
nautilus33 - майстор
Я да поразбутам темата малко. Някой има ли предтава с какви ножчета работи контурен трион Rexxon SS-16A, понеже в нет анамерих само, че е с дължина 127мм, но с какво закрепване са не успях да видя. Понеже ми попадна един, но не знам дали лесно се намират ножчета за него.
krasimir111 - напреднал
Аз пък да попитам имали контурен трион който да работи без вибраций или поне със слаби такива. Имам proxon DSH и макар , че съм го хванал с болтове за едно компютърно бюро, пак тресе супер неприятно въпреки , че се води по висок клас трион.
Към колегата писал преди мен, може да провери ножчетата на proxon в гугал ,дали няма да му свършат работа. Предлагат се с пинове , както и без такива.
nautilus33 - майстор
krasimir111 написа:
Към колегата писал преди мен, може да провери ножчетата на proxon в гугал ,дали няма да му свършат работа. Предлагат се с пинове , както и без такива.
Аз намерих в ташев, но не знам самия трион какви ползва. Само разбрах, че са 127мм. Но ми се ще да разбера и захвата, преди да поръчам :)
nautilus33 - майстор
Здравейте,
за да не пускам нова тема, ще питам тук, тъй като е свързано точно с контурните триони. Искам да попитам, някой може ли да каже кои материали на какви обороти се режат, т.е. меките метали и дурвесина на по-високи или по-ниски обороти се режат, и съответно по-твърди на какви?
mavryt4o - майстор
Дървото на бързи защото вероятно е по-чист среза а метала на бавни защото ще стопи ножа .Ножовете за дърво и метал се различават доста .
nautilus33 - майстор
Благодаря. Аз по принцип само дърво ще режа, но да си знам и за метал. Също така ме интересува дали мога да заменя нож с дължина 133мм с такъв с дължина 130мм, или тези липсващи 3мм ще ми правят проблем? Понеже рамото нали се затяга(повдига), за да се опъне ножа, та реших, че няма да е проблем ако сложа с 3мм по-къс нож.
dido uzunov - специалист
Миналата година купих контурен трион марка GÜDE, заради един проект, който пропадна и вече ми е излишен. 7-8 бр. С резервни ножчета. Който го интересува.....
www.olx.bg/ad/prodavam-konturen-trion-I ... f574289d6c
Гост - специалист
Отстъпки за съфорумци?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
dido uzunov написа:
Миналата година купих контурен трион марка GÜDE, заради един проект, който пропадна и вече ми е излишен. 7-8 бр. С резервни ножчета. Който го интересува.....
www.olx.bg/ad/prodavam-konturen-trion-I ... f574289d6c
От снимката не виждам точно кой модел е. Възможно ли е уточнение? Повече снимки?
dido uzunov - специалист
За сега ще пътува, но ако се разсъхне работата.... И в двата случая ще пиша какво е станало и тогава ще се уточняваме. Няма за регулиране на оборотите.
  • 1
  • 2

Тема "Контурен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: