Всичко за дърводелството
turbocharged - специалист
Купувай си от ebay не му мисли гаранцията. Нормално е когато някой продава по-скъпо същото нещо да плаши с гаранции.
Ще получиш фактура от продавача. Ако не искай да ти дадат. Разпечатай си и транзакцията от paypal.
Така и ще имаш доказателсто от къде какво и за колко си купил. Нали това искат предоставящите гаранция от производителя.
Касови бележки има като плащаш на каса :)

Пирони от къде ще вземаш? Наредени са в пласмасови ленти под ъгъл. Насипни пирони няма да ти свършат работа. Тук продават ли се?
cholev - майстор
Chefo77 написа:
cholev написа:
Тичай в лидъл и си вземи продаващия се в момента такер за около 50лв-чудесен е. За една постройка ва дадеш една чанта пари само за такер- е ти си знаеш
Хахаха.
Виж сега, Ванка, приеми че има хора, които не искат да се оборудват с Лъки бой, а искат и имат възможност за нещо свястно. Така че вземи да си задържиш мнението, когато някой търси ПРОФЕСИОНАЛНА техника. (
Шефче. Чете ли началото на темата. Владко не е професионалист, а ще си прави сграда от дърво 14х6. метра, не разбрахме за какво.
Тази сграда, колко дърво ще поеме. Без да съм професионалист 5-6 кубика дървен материал по проста сметка. Тури го 300лв кубика (не ми се гледа сега, но предполагам цените са подобни) или 6х300=1800лв и да ги кове с такер за 1000лв. Заеби. За еднократна сграда. И за чий к*р му е такер за 9сантима пирони за 1000лв.
5сантим пирон за такер от 50лв + винтове и планки. Това е истината.
Абе дреме ми- нека се кефи с такер от иляда. На половината цена от сградата. Парите са на Владко. Не са мои :-D
cholev - майстор
cholev написа:
Chefo77 написа:
cholev написа:
Тичай в лидъл и си вземи продаващия се в момента такер за около 50лв-чудесен е. За една постройка ва дадеш една чанта пари само за такер- е ти си знаеш
Хахаха.
Виж сега, Ванка, приеми че има хора, които не искат да се оборудват с Лъки бой, а искат и имат възможност за нещо свястно. Така че вземи да си задържиш мнението, когато някой търси ПРОФЕСИОНАЛНА техника. (
Шефче. Чете ли началото на темата. Владко не е професионалист, а ще си прави сграда от дърво 14х6. метра, не разбрахме за какво.
Тази сграда, колко дърво ще поеме. Без да съм професионалист 5-6 кубика дървен материал по проста сметка. Тури го 300лв кубика (не ми се гледа сега, но предполагам цените са подобни) или 6х300=1800лв и да ги кове с такер за 1000лв. Заеби. За еднократна сграда. И за чий к*р му е такер за 9сантима пирони за 1000лв.
5сантим пирон за такер от 50лв + винтове и планки. Това е истината.
Абе дреме ми- нека се кефи с такер от иляда. На половината цена от сградата. Парите са на Владко. Не са мои :-D
Забравих: Да си вземе и герунг от 'професионалните' за 3бона и стационарен циркуляр за 4бона и потапящ се за 2бона, че без тях за никъде :-D :-D :-D
Опа ами компресора за такера от 1бон- айдеее :-D
Така де- ще ковеме с такер от 1000лв, а ще режеме дъските с бичкия :-D
Да не забравиме и саблен трион, че за големиете греди 8х8 10х10 нема с какво друго :-D
Винтоверти маркови по 400лв и нагоре ясно-
Последна промяна от cholev на вт дек 27, 2016 9:25 pm, променено общо 1 път.
ulieliadi - специалист
Ти изобщо знаеш ли какъв такер иска да си купува човека???
Този в лидъл не кове пирони, а игли :-D
VladkoM - специалист
Не смятам да влизам в обяснителен режим за какво ще бъде сградата, от какво ще бъде фасадата от какво покрива и за какво ще бъде ползван пистолета.
ulieliadi написа:
Ти изобщо знаеш ли какъв такер иска да си купува човека???
Този в лидъл не кове пирони, а игли :-D
Е много прав искам за пирони не за игли, такъв който е за игли го имам на RIDER.
Ще помоля хора който няма какво да кажат по-темата да не си избиват ........... тук по форумите. Благодарен съм на хората който помогнаха и ако има някой който има личен опит и досег до такъв инструмент да го сподели с мен и с останалите на който ще им бъде от полза.
cholev - майстор
Моята идея е че за указаната постройка моето предложение е достатъчно.
Продължавайте с професионалните предложения. Парите не са мои
VladkoM - специалист
cholev написа:
Моята идея е че за указаната постройка моето предложение е достатъчно.
Продължавайте с професионалните предложения. Парите не са мои
Указаната постройка ще бъдат 3 магазина:
1 единия ще бъде 6х6
2 ще бъде 4х6
3 ще бъде 4х6
Конструкцията ще бъде от ребра 5х10 и на места греди 10х10.
Фасадата ще бъде от ковани дъски с застъпване или от ламперия.
На покрива ще се кове или дюшеме или осб, върху него ще се коват битумни керемиди.
На всякъде където позволява ще се кове с гвоздей(пирони) 90мм къде може с 50мм. Където не може ще се навиват 140мм винтове и 120 мм 140мм пирони ковани с чук.
Проблема е, че ще го правя сам с най-много 1 приятел и до май-месец трябва да е готов и да работи. Този пистолет ще ми спести много време в коването.
Не виждам смисъл от това обяснение за какво ще бъде ползван този пистолет с това което питам кой от двата модела да избера и защо да бъде той. Исках просто хора който имат достъп до такива инструменти да дадат съвети и да споделят опит.
cholev - майстор
Човече- и темата си е твоя и проекта. Желая ти успех. Даже не питам къде ще ги ковеш тези 90мм пирони :-D .
Успех още веднъж и да не забравиш за другите инструменти.
Аз тази година (другата демек 2017) имам подобен, но по малък проект. (1/4 от твоя).
Очакваме снимки и коментари. :partyman:
Chefo77 - майстор
Личното ми мнение е, че която и от двете машини да избереш, няма да съжаляваш!
Просто наистина се подсигури с консуматив, защото този тип машини са силно непопулярни у нас - да не се окажеш в патова ситуация - парите в джоба, а възможност - не.

Само да уточня, че И лидлския такер НЕ кове игли, а пирони.

Пък Чолев - като не са твои парите, защо ли ми се струва, че изобщо не е твоя работа какво ще вземе? Или всички непрофесионалисти трябва да пазарят от бакалията? Достатъчно ясен е целевия клас от зададените в началото машини. Иронията с "професионалната" техника е неуместна, като гледам твоята барака, даже и пендулата с 1 см ход на главата вляво/вдясно и лазера, който свети върху лявата обувка ти е много.
Илчо Илиев - майстор
VladkoM, следя темата и ако не възразяваш, ще се опитам и аз да помогна с нещо...
Добре е човек да потърси мнение от хора имащи представа,но е добре да се обясни точно и подробно за да може и да се отговори така....
На въпроса, не съм работил точно с такива такери, но работя с такери за кламери и пирони 1,2мм, единия такер е Макита,а другите са непопулярна марка,но не китайски, та, Макита доста време си работи добре,но взе да недозабива, износи доста бързо пълнитела,но иначе е по-лек и по-нежно работи...
Нямам поглед за Бош, но според мен вземи Макита....
Относно пирони, има почти всякакви модели и размери тук-

http://toolsshop.bg/Konsumativi--klameri-i-pironi
http://pironi.pazaruvaj.com/
Каммартон също имат от почти всички модели и размери

За коването на ламперия/дъски с фалц според мен ще е по-добре с кламери,някак ще е грозно да се накове с пирони с глава на лицевата част, все пак не е курник или кочина
За коването на мартаци и греди с такъв вид инструмент..не съм много убеден, според мен ще е по-добре с винтове да ги закрепваш....
Такива инструменти са 99% за професионална работа и са леееко по-скъпи на пазара,но пък консумативите не са ,кофти е ,че опаковките са доста големи,но като единична бройка са евтинийка...
Аз имам такер подобен на тези които си показал,но е за по-специални пирони, с голяма глава, е няма от къде да взема само една лента пирони за да го пробвам, и евентуално да го ползвам за нещо, най- малката опаковка е кашон 12-15000 за 70-80 лв и....такера го пуснах да се продава...

Тема "Пистолет за пирони Bosch vs Makita" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: