• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 165
Всичко за дърводелството
andreygg - напреднал
Здравейте, колеги! Да не пускам нова тема ще попитам тук. Жената напъва старите кухненски шкафове /талашит с дървени вратички/, боядисани със синтетичен или лазурен лак за дърво /махагон/ да ги пребоядисам в бял цвят. Спрял съм се на тази боя на водна основа, защото има бял цвят.
http://www.megachim.com/show_product.php?prod=36
Идеята ми е да ги изшкуря и боядисам наново. Не съм използвал такава боя и не знам дали ще ми свърши работа. Само цветът да е бял. Чудя се също дали след това да не ги мина с безцветен синтетичен лак за дърво /с цел защита на боята/ или няма нужда. Ако имате други въпроси и идеи насреща съм.
izzyone - напреднал
mavryt4o написа:
И аз един въпрос относно дървена дограма.Направих си прозорци със стъклопакет и като монтирах стъклопакетите слагах обикновен силикон който със времето се разрушава и пропуска вода.Каде ми е грешката неподходящ силикон или трябваше някакви уплътнения да сложа.!?!?
Под обикновен сигурно имаш предвид т.нар. санитерен. Има силикони за стъклопакет устойчиви на УВ, и по-голяма температурна амплитуда. Сложи от тях и не би трябвало да имаш такива ядове.
stridata - специалист
andreygg написа:
Здравейте, колеги! Да не пускам нова тема ще попитам тук. Жената напъва старите кухненски шкафове /талашит с дървени вратички/, боядисани със синтетичен или лазурен лак за дърво /махагон/ да ги пребоядисам в бял цвят. Спрял съм се на тази боя на водна основа, защото има бял цвят.
Идеята ми е да ги изшкуря и боядисам наново. Не съм използвал такава боя и не знам дали ще ми свърши работа. Само цветът да е бял. Чудя се също дали след това да не ги мина с безцветен синтетичен лак за дърво /с цел защита на боята/ или няма нужда. Ако имате други въпроси и идеи насреща съм.
Не е най-доброто решение тази боя, но ще ти свърши работа. Ако решиш да надлакираш, ползвай лак на водна основа.
mavryt4o - майстор
izzyone написа:
mavryt4o написа:
И аз един въпрос относно дървена дограма.Направих си прозорци със стъклопакет и като монтирах стъклопакетите слагах обикновен силикон който със времето се разрушава и пропуска вода.Каде ми е грешката неподходящ силикон или трябваше някакви уплътнения да сложа.!?!?
Под обикновен сигурно имаш предвид т.нар. санитерен. Има силикони за стъклопакет устойчиви на УВ, и по-голяма температурна амплитуда. Сложи от тях и не би трябвало да имаш такива ядове.
Ще потърся и ще преправям благодарско
mavryt4o - майстор
Virtex написа:
Един малко странен за мен въпрос :

може ли по качените снимки да се определи вида дървен материал ?
изглежда иглолисен вид помириши талаша ако мерише на смола
mavryt4o - майстор
andreygg написа:
Ползвай това много добра покривност и нещо безцветно да го запази отгоре пак на водна основа.Това е нещо подобно иначе винтидж ефекта се постига първо тъмен лак после бяло и претриваш на места да избие тъмното като накрая пак безцветно

Прикачен файл

2016-11-01 21.04.20.jpg

Прикачен файл

image-0-02-05-6e35a8caf6147eb1c7cb3138a69fac8fe091758af02f70b1a4fb6e85272d859b-V.jpg
Virtex - майстор
mavryt4o написа:
изглежда иглолисен вид помириши талаша ако мерише на смола
Интересно. По обява е друг материал. Малко срамно, но все пак - "проблема" е, че не мога да го разпозная лично ако отида без да видя кора/дърво и затова попитах. Не съм толкова запознат за съжаление (целта ми е да се науча).
EDI - майстор
Тази дървения на орех ми прилича, като гледам тъмните и светлите жили на втората снимка.
stridata - специалист
И на мене ми прилича на европейски орех.
andreygg - напреднал
Благодаря, колеги за бързите и адекватни отговори.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: