1,2 кюнеца и местиш печката. Колкото по дълги кюнците, толко повепе топлина

чет авг 03, 2023 6:32 pmLisko написа: Лак се използва когато искаме да се вижда какво има под него.Вратата е в много приятен кремав цвят, но не изглежда като боя. Тъй като не съм я купувала аз, поразгледах подобни врати онлайн и видях, че се продават грундирани. Цветът ми харесва и затова не искам да я боядисвам. Отстрани не е с цвят, а изглежда все едно е дърво, т.е. там където е бравата и като се лакира, там ще си наподобява дърво. Най-лесно би ми било да я лакирам с прозрачен лак на водна основа, но дали близостта на печката няма да е проблем?
Защо ще лакирате мдф вратата, а не си я боядисате с боя?
Иначе на въпроса дали на водна или маслена основа (ако е лак) -
няма голяма разлика за след това. Единствената разлика е по време
на работата.
пет авг 04, 2023 12:15 amanimi2006 написа: ...Най-лесно би ми било да я лакирам с прозрачен лак на водна основа, но дали близостта на печката няма да е проблем?animi2006 блондинка ли си ?
пет авг 04, 2023 6:31 pmkr1100 написа:Обидите бяха излишни. Вратата не е чак толкова близо. Спазени са необходимите мерки. Все пак има някаква топлина наблизо и тъй като не съм специалист, зададох нормален въпрос - какъв да е лака. Може ли да е на водна основа например или такъв не би бил подходящ и т.н.пет авг 04, 2023 12:15 amanimi2006 написа: ...Най-лесно би ми било да я лакирам с прозрачен лак на водна основа, но дали близостта на печката няма да е проблем?animi2006 блондинка ли си ?
Задаваш тъпи въпроси като такава. Помисли ... печката на дърва била близо до вратата .Е какво става с вратата - нагрява се . Боя, лак при силно нагряване миришат, ако е зачервена печката започва димене , после ОГИН запали .
Или сменяш вратат с желязна или слагаш топлоизолационна преграда. Не може да се мести печката тогава топлоизолация. И при сегашното положение създаваш предпоставки за пожар. Ще ме разбереш , обаче ще е късно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: