• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
miliad - майстор
https://www.onlinemashini.bg/shablon-pr ... j320/63549
Не е случайно, че е измислено това нещо при американците.
Lisko - майстор
пон юли 15, 2024 9:30 pmmiliad написа:
https://www.onlinemashini.bg/shablon-pr ... j320/63549
Не е случайно, че е измислено това нещо при американците.
Мда, pocket hole сглобката е към дърводелството, докато минификса е по-скоро "мебелизъм".
Редовно я ползвам и съм много доволен. Работи и за шпертплат. Честа грешка на новобранци е да слагат какви да е винтове, за по-евтино, като най-лошия вариант е с конусовидна глава, която разцепва гнездото. Задължително ползвайте от предназначените за целта винтове.

Друго което се сещам за гардероб - при големи неща от този тип, винаги нещо се оказва "криво".
Например тялото ще го сглобите перфектно защото ще изрежете плоскостите идеално, ще спазите прави ъгли, дебелината навсякъде е еднаква, накрая сглобките ще стегнат всичко и пей сърце.
Но като тръгнете да слагате вратите може да се окаже че материала има леко измятане, което при тия размери не е съвсем леко - примерно вратата в горния край опира, а в в долния зее.
EDI - майстор
Аз, както каза и мама му, бих си направил дървен скелет, бих ползвал и лепило, а винтове Торнадо Еволюшън.
torbalan - Дървен философ
пон юли 15, 2024 12:26 amMamaMy написа:
...
Употребата на мрамор не е случайна, но съм много къс да си позволя такива :wink:
Каква е драмата да си поръчаш. Преди години си поръчах кухненски плотове от мрамор, при това вносен. Шарен.
Два големи и един малък плот ми струваха 450 лева.
MamaMy - майстор
Ти за обикновени плотове си дал толкова пари, смятай за две колони. Всяка по 6 парчета общо 12. На две от тях пробити отвори. Каменоделците ще ме целуват цял месец. Аз дори сега не мога да си ги позволя, а какво остава за времената когато бях ученик? Тогава съм ги правил тези колони.
  • 1
  • 2

Тема "Винтове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: