• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
maroka - специалист
Nemski написа:
а това лепило на хенкел, за което става на въпрос може ли да залепи две успоредни фолирани ПДЧ-та едно за друго? и другия ми въпрос е може ли да се лепи с него ПВЦ кант от онез широките и има ли такива кантове на ширина 3,6? ще съм много благодарен ако някой ми помогне.
Може да залепи ПДЧ-тата, но без друг елемент (сглобка) няма да се получи стабилно. Тоест нещо трябва да ги крепи едно към друго...не само лепилото.

За лепене на PVC кант, който е широк всъщност 42 мм използвай хелметекс - български, или вносен избора е твой :)
W123 - специалист
А за самите снадки защо не използваш диблички като лепилото го използваш само колкото да ти подсили сглобката.Дибли с Ц200 си е класика и стегне ли веднъж след това ще разбиваш шкафовете или каквото там си намислил.
Nemski - специалист
значи идеята ми е да съединя две успоредни плоскости и да сложа по широк кант, но това на 4,2 не ме устройва много много. как се процедира в такива ситуации. ако сложа такъв 4,2 ще трябва да го изрязвам с макетно ножче, предполагам, но ме е страх да не го сгомнясам нещо при рязането. отворен съм за всякакви съвети и идеи. :)
velsi - Почетен майстор
Е, той канта винаги е малко по-широк, няма как да е точно по размера. Ако внимаваш при рязането няма да има проблеми. Иначе си има рани приспособления за изрязване на кант.
Nemski - специалист
благодаря за отговорите
maroka - специалист
Nemski написа:
благодаря за отговорите
Няма да стане с ножче...за тази цел се използва фреза за обрязване на кантовете...знаеш ли...вместо да се мъчиш да го направиш...иди в някой цех...за снадката и кантирането на професионална машина няма да ти вземат повече от 7-8 лв...до 10 да стигнеш...но само хелметекса ти е 3-5 лв...загубеното време, нервите, бензина до магазина и недобрият краен резултат надминават всичко останало.
arihtev - специалист
не споменаваш дебелината на канта каква е
Nemski - специалист
ми по принцип без значение
  • 1
  • 2

Тема "Препоръчайте лепило за ПДЧ плоскости" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: