• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Всичко за дърводелството
radush - специалист
около 4 лева за 8мм центри :) 3 или 4 на брой бяха не помня точно
Харалампи - специалист
borkata3000 написа:

А цена?

А ако трябваше да плащам и за труд ... :xface:
Ха добре дошъл в клуба. :o
Харалампи - специалист
Трябваше да направиш 5 бр. иначе са ОК. Правят се 5 защото ако имаш 3 дюбела и 2 охлюва ...
borkata3000 - специалист
Харалампи написа:
Трябваше да направиш 5 бр. иначе са ОК. Правят се 5 защото ако имаш 3 дюбела и 2 охлюва ...
Незнам дали не бъркам, но мисля да не ползвам охлюви. :?
Харалампи - специалист
Гледай сега, добре е да ползваш. Те всъщност не се казват охлюви, а ексцентик или английска връзка. И са полезни, защото докато диблите работят на срязване, те работят на опън. В смисъл че те държат страниците прибрани, а дюбелите поемат тежестта. За целта обаче не е зле да направиш и поне още 2 бр. Може да са с диаметър на опашката ф6
Класическата схема за по натоварени плоскости е 3 дюбела и 2 връзки.

Не знам дали не е разумно темата да се премести в раздел Дърводелство.
borkata3000 - специалист
Изображение
При връзки от тип 1/2 смятам да използвам само дибли и лепило и с помощта на стяги да осъществя връзката. Отново незнам дали бъркам.
Има ли наистина смисъл при такава връзка да ползвам охлюви (аз ги знам като минификс)?
При връзка от тип 3/4 смятах да ползвам дибли и винтове, но след твоята препоръка се замислям за охлюви, тъй като модула с този тип връзки ще бъде нависоко така че винтовете ще се виждат. А тези кръгчета, дето се слагат, за да покрият винта да не се вижда, ги изключвам, защото по ме дразнят от открития винт.
griffin - майстор
Колеги тия дни обикалях по бриколаж, практикер и метро подобни конусчета за център има и в трите магазина но само за 6 и 10 дибли( за люинските магазини имампредвид) като цената в метро на въпросните конусчета е най тънко в метро мисля 2,50 бяха 4-те за 6-ца и към 3,20 или 3,50 за 10-ката.

Има и относително читави стеги на много добри цени спрямо нещата които се предлагат в другите 2 магазина :-)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
borkata3000 написа:
Изображение
При връзки от тип 1/2 смятам да използвам само дибли и лепило и с помощта на стяги да осъществя връзката. Отново незнам дали бъркам.
Има ли наистина смисъл при такава връзка да ползвам охлюви (аз ги знам като минификс)?
При връзка от тип 3/4 смятах да ползвам дибли и винтове, но след твоята препоръка се замислям за охлюви, тъй като модула с този тип връзки ще бъде нависоко така че винтовете ще се виждат. А тези кръгчета, дето се слагат, за да покрият винта да не се вижда, ги изключвам, защото по ме дразнят от открития винт.
Хм, я разгледай някой готов шкаф. и двете схеми са неправилни. Идеята е да се виждат страниците, а не връзките. Гърбът влиза в страницата, а вратичката покрива страниците, тавана и дъното. Има едни скрити елементи, може би именно тези "охлюви", дето се монтират в страницата и през другата плоскост се стяга. Те не се виждат. Като ползвам дибли, не пробивам докрай и съответно не се виждат.
Харалампи - специалист
Двата начина на монтаж се използват, но при различни случаи. Горният е за висящи или много високи шкафове с дълга страница. Може да се използва и комбинация при бюра и маси горният плот е с вр. от тип 3-4, а долните от тип 1-2. Вижте в темата за програмите за проектиране на мебели някъдя бях дал книгите за Woody-то.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Диблачка !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: