• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
тъп въпрос
излишната опашка не може ли да се отреже?
Христо - напреднал
Това е ДИАМЕТЪРА на опашката !
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Христо написа:
Това е ДИАМЕТЪРА на опашката !
Да бе!
Изображение
Обърка ме това 120мм.
Христо - напреднал
Опппаааа... Моя грешка - 12 мм !!!!! :ops: Извинете !

Както и да е. Фрезата ми (ръчна оберфреза Бош - модел (не помня точно, но имаше - 1100), има цанги за 6 и 8мм фрезери. Има ли начин да закрепя на нея 12 мм фрезер, или от друга страна - някой виждал ли е да се продават фрезери с дебелина на опажката 6 ири 8 мм и радиус на заоблянето >20 мм ????
griffin - майстор
За бош специално бях срещал някъде из интернет набор цанги, но това какъв фрезер ще може да сложиш на фрезата за виси и от гнездото на цангата ако е голямо може да може да влезе но намирането на цанги е куца работа, аз за това и избягах от Бош-а че имаше само 6 и 8 цанги а Скил-а ми е и с 1/4 цанга което в моя случай ми дава предимство че мога да пазарувам от US :-).

Прибвай в някой от представителите на бош за цанги иначе в бг не виждам от къде могат да се намерят.

Апропо може и да няма фрезери с голям диаметър на 8мм опашка защото може лесно да се откърти фрезера ако е прекалено голям.

на CMT съм виждал едни за оформяне на врати ама те бяха на 1/2 опашка още по голямо чудо.

нещо подобно http://www.amazon.com/gp/product/B000EXQ2FA
или такова http://www.mlcswoodworking.com/ordersta ... ollet.html

Иначе има удължител съм виждал за фрезата( гнездо за цанга като на самата фреза с която може да потопиш фрезера по на дълбоко ) ама в бг това не съм виждал някаде да го има. Предполагам че същото чудо може да служи и като прегодник от 8 към 12 мм цанга само дето ще се удължи стеблото на фрезата. Сори ама не знам как да го опиша това чудо по добре.
Здравейте!

Интересува ме какви грижи полагате за фрезерите?
Бях чел, че освен почистването след работа, фрезера трябва да се напръска с масло на силиконоа основа.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ами, щом са го писали хората, изпълнявай.
griffin - майстор
За почистване на дискове за циркуляр има спец разтвори които свалят наслагванията, направи си сам варианта на този разтвор е медицински спирт вода и веро(препарат за миене на чинии) накисва се вътре след това с стара четка за зъби се сваля каквото може от налепите, след това тънко масло лично аз ползвам WD40 за целта и диска отива в кутията му. А фрезерите ги позабърсвам с един парцал и в кутията.
kendal - специалист
===========
Последна промяна от kendal на вт авг 04, 2009 10:42 pm, променено общо 1 път.
griffin - майстор
Ами фрезата е единствения модел който имат Скил
http://www.proshop.bg/rw/items/1112401- ... 30-ad.html
тук не пише че има цанга 1/4" обаче в спецификациите на самата фреза по другите сайтове пише че е с 3 цанги 6,8мм и 1/4".
Спец. мойта я пазарувах от киров на суходол. Ако ще вземаш такава погледни все пак в кутията де дали е с 3 цанги че да не би да са зели да изменят окомплектовката :-)
  • 1
  • 2

Тема "фрезер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: