• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всичко за дърводелството
kapanec - специалист
Не е лоша идеята след като ги заляпя и да ги закова.А си мисля и че ще е по лесно само да ги заковя идеята ми допада.
schuldiner - майстор
Да обръщаш и да ковеш изолацията по челната дъска е най-грозният вариант.
По принцип се прави с откапващ профил (ламарина или ПВЦ), но ако не ти харесва, може да спреш изолацията на горния ръб на дъската, да я подлепиш колкото може (да легне плътно), да изрежеш излишното на нула по лицето и чак тогава да приковеш отгоре в тясната страна на дъската с най-малкия размер поцинковани гвоздеи през двайсетина см.

Нямаше да е зле първият застъп на изолацията да е на скосяването при стрехата - хем да станат два пласта на чупката, хем да имаш възможност да я приковеш там, но вече свършила работа...

ПП От снимката не виждам колко дебели са дъските на стеничката, ама всякак имат нужда от още едно хващане някъде в средата...
kapanec - специалист
СтраничнАта ламперия е с дебелина 1,5см а височината е 95см
filmatoplo - майстор
Е това е , готов си вече :) моята забележка беше по скоро съвет за монтажа на водобранчето от поцинкована ламарина дето се кове над челната дъска и на него се залепя края на воалита , а долния край на водобрана се гледа 5 санта на челната дъска и завършва извит на рулце-тръбичка със специален апкънт.Всеки тенекеджия -олукаджия ги прави .около 20 санта са широки и метър или повече дълги.Като я погледнеш прилича с ГЕ образна форма -15 санта се кове горе на дъските -и точно там воалита се лепи здраво за ламарината , а другите 5 санта лягат надолу по челната дъска -като вали дъжд водата се стича по воалита стига до ламарината и чрез водобрана капките се отдалечават от челната дъска .
kapanec - специалист
filmatoplo:Мерси за подробното описание но времето ме притискаше и за това го направих без тях.Оставам на вариянта с летвичките 1 дебели 2 широки прикрепени за челната дъска и на тях да хвана воалита.Ламперията е на кована и от страни изцяло,остава да лакирам.
Благодаря на всички помогнали ми със съвети по темата найстина имах нужда от вашата помощ.Като за човек с професия багерист се справих задоволително добре с дърводелството :) .Помощ имах само при изливането на бетона и за лепенето на воалита другото сам и вашите съвети :?: .Още веднъж благодаря на всички
filmatoplo - майстор
Със здраве да си я ползваш беседката :partyman: едни пейки все ще се справиш с тях и 1 по широчка или 2 тесни дъски за облегалката -като на чамовите пейки на капанчетата -механите. :wink: В средата ще правиш ли класиката шестоъгълна и ли кръгла излята маса.
kapanec - специалист
Масата ще е шестоъгълна при всички положения.Но не клоня към изливане на бетонна а към дърво но нямам конкретна идея как ще стане.За сега ще събирам информация .Моля за помощ по ? за масата :?:
filmatoplo - майстор
:) Пак бягаш от традицията -утре ще погледна 5-6 беседки и ако са с изляти маси , ама ти сам си решаваш.
kapanec - специалист
Помагайте за масата идеята е за шестоъгълна дървена.Пейките са ми ясни почти съм ги направил :?:

Прикачен файл

S7006152 [800x600].JPG
S7006152 [800x600].JPG (195.04 KиБ) Видяна 6578 пъти

Прикачен файл

S7006153 [800x600].JPG
S7006153 [800x600].JPG (149.92 KиБ) Видяна 6578 пъти

Прикачен файл

S7006154 [800x600].JPG
S7006154 [800x600].JPG (150.23 KиБ) Видяна 6578 пъти
filmatoplo - майстор
Бях ти обещал да погледна за масите :) ами -излети са .
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Беседка-построяване на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: