• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 83
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Иначе от кой град си? Можеш да идеш право в с.Мрамор и да се разправяш с младока...
Снимай дефектите,може все нещо да се спаси
markov_75 - специалист
От Харманли съм,не си струва да бия толкова път за да му :axe: .
Ами за начало за поправката му ще ти трябват фрезист,стругар и ВИГ заварчик и много винкел и тотално отстраняване на пластмасовите изделия по корпуса
markov_75 - специалист
Поне пластмаса няма по него :-D
Ама загадката е че закрепващите части под конструкцията на плотовете от каква ли стомана е за да може да се заварява и да се престърга на фреза за да се изравнят плотовете.Ще трябва да я разглобиш
Kumay - майстор
Не пипай нищо - връщай я да я оправят! Ако не могат - да ти връщат парите!!!
Ако се дърпат - сигнал в КЗП!
Забий им директно въпроса - могат ли да я оправят, ще ти върнат ли парите или да ги даваш на комисията...
Документално изрядни ли са? Ако не са, може и данъчните да споменеш...
Прав е колегата,действай докато е време
А за некадърната изработка,заслужават да им се отрежат пишките на жълтурите.Тоя мошеник ги е купувал за по 50 долара парчето и ни го продава за 700 лв.
sbh - специалист
EDI написа:
http://el-instrumenti.bg/%D1%89%D1%80%D ... 0%B8%D0%BD на това МЕТАБО съм хвърлил око за сега.Гледах и комбинирания абрихт-щрайхмус, ама там парите отиват малко над 2000.Много е за любителска работа.
Включвам се в темата само за да споделя опита си с тези машини на МЕТАБО.
Купих си и двете (абрихт/щрайхмус и отделно щрайхмус) преди 5 години, защото ми предстоеше сериозна работа по покрива на къщата. Повдигнах го целия с 15 сантиметра за да си поставя допълнителна изолация. Затова трябваше да направя около 100 метра челни дъски широки блризо 40 сантиметра. Тогава си мислех, че ножовете ще се изхабят още при тази работа и си взех резервни. От тогава доста дървен материал мина през тези машини, но ножовете си режат като нови. Единственият недостатък на абрихта е, че линеала е от алуминий и при обработването на някоя по-тежка талпа съм го изкривил.
bogomilZ - специалист
markov_75 написа:
Това дето го взех за нищо не става :x .Вала е поставен накриво спрямо плотовете,самите плотове се разминават и не подлежат на корекция,това е правно от слепи китайци :axe: .Не си купувайте подобни боклуци,аз поне се убедих лично.Най ме е яд че пак съм в началото.Някой ден ще си поиграя да направя нещо от него,но засега не искам да го виждам.

markov_75 написа:

И то какво излиза,нищо свястно няма.Втора година ми стои дървения материал за кошерите че нямам щряйхмус,та да направя сносни размери.Тъкмо събрах пари,то пък не знам каква машина да си купя Добре де,в края на краищата дайте акъл какво да взема-няма да го ползвам за професионални цели,ще обработвам само къси дъски и да има сервиз с резервни части за машината.

BogomilZ написа:
Акъл ли искаш ? Ами никоя от посочените машини не си струва парите. Колко кошера искаш да направиш? Щрайхмусът е най-малкия проблем за правене на кошери - трябват още много машини. ако за два три кошера - акъла е да си си купиш готови - даже ще ти е по-ефтино. С тези пари си купи друго или следи обяви за машина втора употреба дори и по-скъпа но ПРОФИ. Въпроса ми е какъв циркуляр имаш?
EDI - майстор
PROXXON имат страхотен щрайхмус, виждал съм го на живо, но струва към 1200 лева.Малък е, за дъски широки 80 мм и високи 40 мм, но изработката на детайлите и сглобката са убийствени.По принцип е за моделисти, но като гледам конструкцията спокойно става и за по-едра дървения, все пак 80Х40 хич не е малко.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: