Пробвах новата работна масичка като скеле с една стълба, екстра е издържа ме 100кила, но си трябва още една за по лесно и сигурно, стълбата е от турските и е боклук. Ексцентършлайфа от Лидл и той издържа, учуди ме.

bimbaecoМишо, време беше да си поправя грешката с яхтения лак от преди 5 години, шупна яко миналата година, сега го минах с лак на водна основа от Лидл
Сигурен бях, че не си ходил само да спираш водата на вилана.
ZEDYCUS написа:Абре много сте се заиграли с тези маси си мисля. С тази от снимката съм направил и беседката и барбекюто, и няма нито повдигане, нито застопоряване на плочата, седи си само от тежеста на фрезата. Като искам да настроя дълбочината или сменя фрезера я повдигам от леглото и настройвам. За ограничител водач от проста дъбова летва с две стяги. Лека компактна и лесно прибираема, за застопоряване два винта в непотребна маса.
ТаниПри работа с дърво рядко ми се е налагало фрезоването да го правя на два паса. Почти винаги особено ако е с лагер го правя на един пас. Настройвам само един път височината. Свършвам операцията на всички детайли и сменям фрезера за друга, ако има. А за да го сменя, ако масата е застопорена с винтове, а има ли повдигащ механизъм трябва да е, ще се мотам да я размонтирам и монтирам.
И аз се чудех, защо ли са ми повдигащи механизми?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: