Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Аз пердаша с тръбни стеги 3/4 , за да не се огъва детайла, стеги се слагат и от двете стрсни.,Така се неутрализира огъването.
bulhomes2 - майстор
Тая стяга от последния му пост е за слепване по голямата плоскост, не странично.
mavryt4o - майстор
Новия на пръв поглед ,,прост'' проект.Разбира се ще бъде побългорен от мен. :lol:

Прикачен файл

george-nakashima-conoid-chair.jpg
george-nakashima-conoid-chair.jpg (25.71 KиБ) Видяна 3058 пъти
mavryt4o - майстор
пет ное 30, 2018 11:18 ammavryt4o написа:
Новия на пръв поглед ,,прост'' проект.Разбира се ще бъде побългорен от мен. :lol:
Иииии завършен

Прикачен файл

20181206_212946.jpg
radius - майстор
Ее оригинала е по-извит на задника. :cool: Това габровското масло плащат ли да го има на снимките, аз знам че е хубаво, но ми стана интересно.
CappY - специалист
чет дек 06, 2018 10:22 pmmavryt4o написа:
Иииии завършен
Интересно ми е как стои въпроса със здравината на седалката, след като се държи само от единия край? От какъв материал е? Ще го снимаш ли отдолу, да откраднем малко занаят? :)
Иначе изглежда супер. И аз ползвам същото масло. :)
mavryt4o - майстор
пон дек 10, 2018 11:51 amCappY написа:
чет дек 06, 2018 10:22 pmmavryt4o написа:
Иииии завършен
Интересно ми е как стои въпроса със здравината на седалката, след като се държи само от единия край? От какъв материал е? Ще го снимаш ли отдолу, да откраднем малко занаят? :)
Иначе изглежда супер. И аз ползвам същото масло. :)
Има ,,живи''доста бройки от този модел правени 50те години на миналия век .Изпълени правилно сглобките с необходимата стегнатост няма да има проблем.Ако се наемаш до правиш ще ти пратя необходимата информация с снимки чертежи и тн.
cvetomir_77 - специалист
Днес това успях да направя. От няколко месеца се каня да го започна. Днес намерих време и съм доволен от себе си! На клиповете е линеал за фрезата ми, която ще монтирам на тази маса,(вероятно след време ще монтирам и цикуляра на същата маса), а на снимките е началото и края на една летва 1,20м, която разбичих, след реглаж на тази скромна машинка:

Изображение

Прикачен файл

IMG_3177.jpg

Прикачен файл

IMG_3198.jpg

Прикачен файл

IMG_3197.jpg

Прикачен файл

IMG_3196.jpg
themask - специалист
Браво :)

Само кажи колко време прекара да го клатиш тоя фенс наляво-надясно? :partyman:
EDI - майстор
Добре се е получило. :partyman: Как колко време, че той още не е спрял да го разхожда ляво-дясно.По Коледа ще спре. :lol: Тез дни правя едни коледни подаръци и нали си нямам циркуляр, пък ми затрябва, турих един ръчен циркуляр под една дъска.Водача също е една дъска с две малки стеги.Не съм снимал, че на нищо не прилича, обаче реже дъски и ще свърши работа.

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: