• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 244
Всичко за дърводелството
null - специалист
в цангата 12мм се сменя втулката на по-малка. В комплекта на фрезата при мен си имаше. Представлява една тръбичка 12мм с дупка 8мм и срязана по дължина. Виж си оригиналната 12мм цанга за да схванеш идеята.
В магазините би трябвало да има, но не съм търсил.
romanpm - майстор
null написа:
в цангата 12мм се сменя втулката на по-малка. В комплекта на фрезата при мен си имаше. Представлява една тръбичка 12мм с дупка 8мм и срязана по дължина. Виж си оригиналната 12мм цанга за да схванеш идеята.
В магазините би трябвало да има, но не съм търсил.
:) Аз точно това бях направил 12мм тръбичка я рязах надлъжно с тънък диск на шлайфчето както е оригиналното и я надявам на 8мм опашка и така в цангата , но не стяга достатъчно и превърта ... в какъв магазин да търся питах веднъж дваж , но си нямат представа :?
joro69 - напреднал
Здравейте,не съм порфесионалист и искам да питам дали ще може с оберфреза прикрепена към повдигаща маса да се напавят фалцовете на този елемент :

http://donboneti.mylivepage.ru/image/22 ... %D0%B0.gif

Става въпрос за около двеста броя. Интересува ме дали ще издържи оберфрезата или е по-добре да купя втора употреба настолна фреза.
bogomilZ - специалист
може да го направиш и на циркуляра
null - специалист
Не виждам проблем да го направиш (ако и да става дума за 200 броя)
Само си купи хубав фрезер и не насилвай. На масата си слагаш една летва за водач и буташ напред бавно колкото си дърпа.
Фрезера е важен. Дори повече от самата фреза. Опитно съм стигнал до това заключение :)
Мога да препоръчам CMT. Има голям избор от размери и профили в магазин Тека. Не, че искам да ги рекламирам, но просто съм много доволен от фрезерите. За съжаление повечето дето си ги харесвам са на 12мм, та трябваше да си купя и съответната фреза...
Аз си пробих една дупка на плота на настолния циркуляр и отдолу съм вързал фрезата. Не е най-доброто, но може да си свършиш работата.
LKK - специалист
Не си струва да се правиш на майстор със скъпарски фрезери, след като можеш да си го направиш и на най-скапаният китайски циркуляр. Там ако искаш и 20000 броя ще врътнеш за нула време.
joro69 - напреднал
Е на циркуляр..... малко трудно ще стане. Плюс това маи ще трябва да се правят и нутове,че толкова широки дъски трудно се намират
bogomilZ - специалист
joro69 написа:
Е на циркуляр..... малко трудно ще стане. Плюс това маи ще трябва да се правят и нутове,че толкова широки дъски трудно се намират
как ще съединяваш дъските?
joro69 - напреднал
Е с фрезата не могат ли да се правят нутове като на дюшеме? Друг начин не знам
bogomilZ - специалист
joro69 написа:
Е с фрезата не могат ли да се правят нутове като на дюшеме? Друг начин не знам
пчелни кошери не се правят с нутове
и да е широка дъската ще трябва да да разбичиш и да подлепяш за да елиминираш вътрешните напрежения
може да подлепяш със зъбен гребен или с чуждо тяло
може да пишеш на Лични ако има въпроси
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: