• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 40
Всичко за дърводелството
shadowman - майстор
Моето легло е направено по същия начин, направил съм кутия с 2 см по голяма от от матрака с одебелени страница и разделена на две, използвам дървена скара която ляга на удебелените страници и после обличам кутията. Предната царга ми се вдига нагоре със скарата и не ми се удря в декоративните страници, трябва само да се внимава като се монтира челото.
SoWhat - специалист
Щом си "приготвил" размерите на спалнята, мисля, че е дошло вече време да прочетеш тази статия:

http://mebelbox-bg.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
ribnikolaevi - майстор
SoWhat написа:
Щом си "приготвил" размерите на спалнята, мисля, че е дошло вече време да прочетеш тази статия:

http://mebelbox-bg.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
Благодаря So What, снощи я намерих и я четох.
Моята подматрачна рамка си има разпробити отвори на планката, които се оказа, че пасват с отворите :cool: на механизма за вдигане.
ribnikolaevi - майстор
Здравейте отново. След малко освежителна почивка се захващам пак с ремонта си.
Като начало, за разгрявка, един въпрос за панти на ракла. Мога ли да ползвам панти със забавено затваряне за ракла с горно отваряне? Нещо не ме кефят тия ножици, дето се предлагат, имам и лош опит с тях.
SoWhat - специалист
Мога ли да ползвам панти със забавено затваряне за ракла с горно отваряне?
Това какво е! С амортисьори на пантите?

Може да се ползват амортисьори. /На принципа на подматрачна рамка./
Имайте в предвид, че тежестта/усилието/ на вратата става по-голямо и никакви панти няма да направят плавно затваряне. Трябва си накакъв механизъм.
ribnikolaevi - майстор
Пуснах поръчката за детската, за другите стаи по-нататък, нека да ивдя как ще се стравят, а и аз да отстраня евентуални грешки и недомислия при проектирането.
За вратите на гардероба ми излезе автоматично от програмата прикачената картинка. Добре ли е това разположение на пантите? Шаблона който си купих на Хетих дава разстояние до центъра на пантата 21.5 mm, а на този чертеж излиза 22.5 (автоматично от програмата). Това някакъв руски стандарт ли е (програмата е руска)? Кое от двете е вярно? Ще питам и във разкрояващата фирма, но ми се иска да знам предварително за какво става въпрос.
Имам 4 детайла, които се кантират с 4 различни цвята кант. Доколкото разбрах, ще го правят на ръка. Дали ще стане достатъчно здраво.
По въпроса за бялото лепило ми обясниха, че можели да разрежат чувствителната към външния вид бяла плоча с фрезоване. Литкат ли ме, не ми звучи смислено това. Кой ще тръгне да реже всички детайли с надмерка и после да ги фрезова. А даже и да го направят, това гарантира ли, че лепилото няма да дразни пак? Колко е скъпо това бяло лепило, ако трябва ще си купя една разфасофка и да ми кантират с него? Или е трудна самата смяна на различните видове лепила?

Прикачен файл

Vrata_Garderob_Bqla 01.jpg
Vrata_Garderob_Bqla 01.jpg (30.07 KиБ) Видяна 3176 пъти
ribnikolaevi - майстор
Сега пък проблем с канта. Не мога да намеря кант за плоча EGGER U539, стомамено синьо. Къде в София да търся?
шоп - майстор
Виж за канта във Роси на Гара Искър

П.П Колега, следя темата, но ми се струва, че почти две години сте на етап "идея" би ми било интересно да видя и "реализацията" Май много обръщате внимание на компютрите и чертежите. Дайте по смело, няма нищо сложно. Аз вече минах по този път без да съм дърводелец и без специални машини.
Успехи!
ribnikolaevi - майстор
И аз съм чел Вашата тема, често я и препрочитам. Забавянето всъщност не е забавяне на мебелите, а се мислеше за тях още по време на грубия ремонт.
А междуврувенно животът си вървеше с всичките си капризи, с всичките си приятни и неприятни изненади, които изискваха отделяне на ресурса време.
Все пак нещото, за което изгубих най-много време - подготовката на сина ми за кандидатстване след 4 клас даде резултат - горд баща на петокласник в СМГ съм!
Сега вече ремонта е поприключил, мебелите са изпроектирани, търся фирма, на която да се доверя да ми свърши работата. Насочил съм се към една, но има непрекъснато неприятни изненади. Цените не били тия, щото ги нямали на склад тия плочи, трябвало да си платя транспорт, канта го нямали (намерих го в една фирма в Слатина, до бл.45, ама аз ли трябва да им свърша и тая работа), не можело ли това така, оново иначе, взех доста да се съмнявам (да не кажа изнервям) как ще изпълнят поръчката.
И като си спомня още в началото каква лъжа ми вързаха, май ще правя ново проучване и ще търся нова фирма. Ако ме насочите Вие, ще съм Ви благодарен, но фирмата трябва да е съгласна да реже и чужди плочи (ако търгува).
шоп - майстор
Честито!
най-добрата инвестиция е в образованието, СМГ то е супер.

По темата
преди около половин час писах на лични на един друг колега за фирмата която ми крои и кантира плоскостите.

Понеже не съм свързан по никакъв начин с тази фирма и нямам финансова облага пиши на лични и ще ти дам линк
Успехи и ако имаш някакви въпроси питай тук. Просто не трябва да се притесняваш, че работата е сложна. Все пак това са само едни дървени сандъци и всеки що годе технически грамотен човек може да се справи. Само мерак и време трябва
Успехи.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: