• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 30
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Биг дет, ти колко банцига имаш, аз поне виждам 3 на картинката :? .И мръвките видях, не си мисли, че си ги скрил :lol: .Иначе като гледам, ще стане хубава работилница, ама доста имаш за оправяне и подредби. :partyman:
big_death - специалист
Тоя сивкавия с чугунената отливка е за реставрация , ама като се пооправя , искам да го кача на колелца и да мога да го изкарвам извън работилницата ако се наложи . Има запекани лагери на долния маховик и ще се наложи малко повече внимание да му обърна. А мръвчиците са домашна луканка и бабек :lol:
griffin - майстор
Верно бая работа по подреждане те чака :-D. Колега гледам си с герунга с изтегляне на парксайд, как се представя.
Ти бая материал си си натрупал сега при затварянето ще ги разчистиш малко, ако не е тайна колко е отвора който трябва да затваряш и с дървена конструкция ли ще го правиш.
big_death - специалист
Герунга за сега в случаите в които съм го ползвал е добре , само че проблема с триците стои ! Идеята за него ми е някак да съчетая него с планята и тезгях или маса да са една линия за да мога да разкроявам и по дълъг материал.Дори и настолната бормашинка . А що се отнася до заграждането имам открити 10 линейни метра на 2.50 височина - като ще оставям някакъв просвет за осветление отгоре около 50 см. , и същевременно с оковаването на дъските преди тях ми се иска да опъна найлон. Разстоянието между гредите е 2 метра.Имам желание и от към гредите които ще наковавам с дъски да направя и рафтове за буркани , натурии и за дървения материал който да се подреди под размери .Всичко ми е в главата обаче се иска време, и едно човече да има покрай мен защото сам човек хората са казали че е само за колзета :)
mitko64 - майстор
Aдмирации за мерака и упорството с което събираш инструменти, но се чудя, как смееш да ги държиш така на проветрение. За прахта от герунга, в момента правя накрайник от коляно ППР Ф32 под 30 или 15 градуса да включвам прахосмукачка. Имам други проблми обаче с машината, ти явно си късметлия.
EDI - майстор
За герунга направо и фуния ще ти трябва, няма да стане само с Ф32, ще трябва да измислиш някакъв разширител, много настрани хвърчат стърготините. :? И аз трябва да мисля нещо по въпроса, че ми писна да обирам около машината и по земята, въпреки включената прахосмукачка.
big_death - специалист
Така са на проветрение :) колега защото се наложи да освободя едно затворено помещение по принуда и сега няма как и накъде :) То по добре на проветрение , от колкото на влага :) :partyman:
mitko64 - майстор
Под проветрение имах в предвид, не те ли е страх от хайдуци. Мен веднъж ми крадоха машинките и още не мога да го преживея. А Ф32 ще го ползвам само като преходен конектор, че иначе никоя от приставките на прахосмучката не се копулира с пендулата.
profesionalist_wood - майстор
Ех как ви завиждам :roll: Аз със Еди още се въртим в малките катакомби :lol:
griffin - майстор
Герунга каквото и да се направи опилките не мой се съберат като хората. Виждал съм една система на някакви по стари метаба имаха събиране под масата, зад ножа ниско долу където е скалата за градусите и горе където е торбата. Цялата тая система беше вързана с едни въздуховоди и всичко накуп се вкл. към прахосмукачка. Аз герунга като гледам къде мята основно мисля да го сложа в един бокс заграден отвсякъде като плота на който ще го оставя да седи ще е изрязан по краката и всичко ще пада в някакво чекмедже отдолу.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 30

Тема "Моята работилница" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: