• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всичко за дърводелството
kapanec - специалист
Времето се постопли и подновихме работата по беседката пейките и облегалките са монтиране остават масата и електричеството но малко по малко и до там ще стигем .Има и друг проблем "комарите"някой знаели ефикасен начин за справяне стях( гледах едни на ток който работят на определена честота те дали ще са ефективни дават ги за 40 куб метра някой има ли наблюдение ) :?:

Прикачен файл

S7007058.JPG
kapanec - специалист
Осветлението е готово остава масата, нищо не казахате за комарите :?:

Прикачен файл

Изображение0275.jpg

Прикачен файл

Изображение0272.jpg

Прикачен файл

Изображение0269.jpg
EDI - майстор
За комарите съм виждал едни лампи, които окачват по заведенията.Комарите ходят там и пукат като балончета, направо се опичат.
schuldiner - майстор
Като дърт палаткаджия мога да кажа, че нищо, освен балдахин не спасява от комари. И вече вътре, под покривалото ако искаш слагай репеленти и капани. Ама знам ли, за Русе може да се наложи да го правиш с метална мрежа...
kapanec - специалист
Ax тука с русенските комари няма шега толкова са едри (като врабчета) :wink: като захапят кебапчето от двата му края си го понасят за вкъщи :) .Навил съм си дапробва тия който са на ток и работят на определена честота ако не стават за отворено пространство ще го ползвам за стаята а пък за на вънка ми казаха да си посея здравец и нямало да имам проблем с тях :?:
schuldiner - майстор
Като ходим за риба, колегите са намазани и окичени с какво ли не, един си имаше дори някаква ултразвукова "мелодия" за джиесема. Аз ходя зачохлен като муджахидин, щото не им понасям миризмата на репелентите, а и пречат на риболова. Та химийките имат ефект, но не е 100%. Хвалят някакъв autan-спрей, ама да бъдел на bayer, че имало ментета. Дори и 90% ефективност да има, като знаеш как с хиляди се спущат, просто ти става ясно, че са безполезни (е, без тях по-лошо, но и десетина комара ти развалят вечерта).
Ако те интересува какво съм срещал в литературата... Как се справят местните в Сибир примерно или във виетнамската джунгла... За руснаците съм чел, че правят отвара от брезови кори - как действа не знам. Но за тигровата мас на виетнамците - ами щом и хамериканците са почнали да се мажат с нея, явно е имало файда. А знаеш, че американската химия хич не е за подценяване...

Ти пак помисли за балдахина. Че ще слагаш лампи или ще се мажете не пречи. Най-много да ти се подобри дизайнът на беседката...

ПП Ползвай тъмна мрежа, за да се вижда през нея или светла, ако искаш да е по-скрито.
kapanec - специалист
Доста добри съветчета но явно практиката ще покаже кой е най сполучливия но мисля да не им се давам на тия комари от спрей продуктите не съм доволен миналото лято пробвах 3-4 вида и резултатите не бяха задоволителни .Имам идея да си направя щори "тръстикови, папрат или от рогозка "някй срещал ли е да се продават някаде по магазините такива готови :?: :drinkers:
filmatoplo - майстор
:drinkers: Това си подсказва ,на 1 бира или малка ракия -ще те хапят комарите , но на 5 бири или 2-3 ракии нищо не те лови. [-X :wink: Може и дима от скарата да ги прогони-пробвай де :-D .
kapanec - специалист
filmatoplo;имаш право тогава алкохола :drinkers: действат като обезболяващо :drinkers:
kapanec - специалист
Плота за масата е готов и лакиран с лак на водна оснава"Оргахим" какъв безцветен лак да използвам който да придаде якост на лакираното покритие (идеята ми е да не се драска лесно а не да търся блясък и гланц)
Прикачен файл:
Изображение0282.jpg
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Беседка-построяване на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: