• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Благодаря за отзивчивостта и подкрепата, Шоп.
В моя случай има една особеност. Ползвам бяло ПДЧ за лице. При правенето на канта винаги остова една тънка като косъм ивичка между ламината на ПДЧ и самия кант, която ивичка се вижда. При дървесни или тъмни цветове това не се вижда, но при бели плочи става проблем. Особено при снежно бяло (W1000 Egger примерно). Та това също ме колебае при избора на фирма.
Едното решение го даде Шадоу - да се смени лепилото с бяло, но фирмите не са съгласни за една плоча да правят това упражнение. Избраната от мен е съгласна, но ми се струва, че са от типа фирми, които са съгласни на всичко докато вземат поръчката. Дотук доста лъжи ми изсипаха.
Другото решение било с предфрезоване на бялата ватичка, но тази информация не съм я проверил още. Препоръчаха ми и друга фирма във форума (благодарности на SoWhat, но те се оказаха доста ангажирани - оставят ме за след месец). Та препоръчаната от теб Димат Омега остава добра опция, днес ще си говоря с тях за срокове и други неща.
maroka - специалист
В моя случай има една особеност. Ползвам бяло ПДЧ за лице. При правенето на канта винаги остова една тънка като косъм ивичка между ламината на ПДЧ и самия кант, която ивичка се вижда. При дървесни или тъмни цветове това не се вижда, но при бели плочи става проблем. Особено при снежно бяло (W1000 Egger примерно). Та това също ме колебае при избора на фирма.
Това "виждане" само трябва да те радва - пуснали са ти лепило и то достатъчно.

Не мога да си спомня колко хиляди метра кант съм пуснал... абе Бойко има да строи магистрали още 10-ина мандата. С оглед визуалният ефект ти казвам, че определено се втильосваш :)

Не знам кой ти е обещал, че ще си смени лепилото за твоята поръчка, но определено те е излъгал.
Не знам дали си виждал някога процес по смяна на лепило в кантираща...но и без да си виждал ти гарантирам, че няма да го направят. Най-малкото остава лепило по стените на казанчето... и пак цвета не става желаният ;) Лепило се сменя само при промяна на температурата в цеха, както и при смяна на доставчика - твоят случай не влиза в тези категории :)

Варианта с предфрезоване: ако не си профи в областта дори няма да видиш разликата :)
В най-добрият случай ще изчезне следата от подрезвача, но лепилен шев пак ще има - освен ако не си толкова капризен да ти намалят лепилото и да ти изпадат кантовете само с поглед :)
Цената на услугата става двойна ;)

Ако все пак толкова държиш да не се вижда лепилен шев можеш да кантираш и сам с обмазан с лепило кант, или ръчно с Хелметекс - и в 2-та варианта лепилен шев няма да има.

Мераклия си...така, че ще помагаме кой с акъл, кой с труд срещу някоя и друга бира :-D
miliad - майстор
Ако корпусите са в цвят различен от белия, защо не кантираш вратата с него. Този ефект може да се загуби.
ribnikolaevi - майстор
Пуснах поръчката днес на алтернативното място. И срока няма да е чак толкова дълъг. Хора които лъжат нагло не заслужават доверието ми. Човекът, който взе поръчката ми, звучеше като мераклия.

Благодарен съм на всяко желание за помощ. А за това колко съм претенциозен - ами претенциозен съм си. Искам от най-доброто и по много. Ако може - винаги. За бирата нямаш проблеми. Винаги съм готов да почерпя готин човек.
Това, че става видима връзката межд кант и плоча при лицеви бели цветове не е критика към професията ти, а е факт, който се опитвам да преборя по някакъв начин. Ако ме посъветваш нещо, ще съм благодарен. Има едни неща, с които се мажат наранени части (чукнати). Дали ще стане ако намажа после. Готов съм да вложа усилия.
Вратите на гардероба са по 2.4 високи, да очаквам ли проблеми с пантите и реглажа?
Какво ще кажеш за чупещите врати, че съм им хвърлил око за гардероба в спалнята? Хем ми харесват, хем ми се струват несигурни като конструкция.
maroka - специалист
Това, че става видима връзката межд кант и плоча при лицеви бели цветове не е критика към професията ти, а е факт, който се опитвам да преборя по някакъв начин. Ако ме посъветваш нещо, ще съм благодарен
Не съм и го и приел като критика, няма лошо човек да е взискателен :)
Написал съм ти 2 варианта за кантиране, които ще премахнат този ефект, само че са много времеемки.
Освен това първият от тях изисква и закупуването на машинка :)
Има едни неща, с които се мажат наранени части (чукнати). Дали ще стане ако намажа после. Готов съм да вложа усилия.
Това, за което говориш е коректор - има меки, твърди и тип флумастри.
Не е добре да го използваш за тази цел, нямаш какво да запълниш с него, само ще намажеш радиуса на канта. Реален ефект няма да има след като направиш задължителното почистване.
Вратите на гардероба са по 2.4 високи, да очаквам ли проблеми с пантите и реглажа?
Какво ще кажеш за чупещите врати, че съм им хвърлил око за гардероба в спалнята? Хем ми харесват, хем ми се струват несигурни като конструкция.
Предполагам визираш механизъм тип "хармоника".
Няма от какво да се притесняваш от конструктивна гледна точка. Съвсем спокойно можеш да го ползваш - препоръчвам ти този на Hettich, или KAME.
Важно е да имаш предвид, че при отваряне на 2-ка крила остават около 15 см, които не се отварят изцяло и стоят пред корпуса. Ако нямаш чекмеджета в 2-та края на гардероба не е проблем :)
ribnikolaevi - майстор
Притеснява ме врата 2.4 висока, която не е хармоника. Иначе за хармониките ми обясниха, че са подобни на плъзгащите като конструктивна схема и могат спокойно да са по-високи.
За тази обикновената, дето не е хармоника съм предвидил шест панти на Блум. Но по разни каталози дават врата до 2.2. Освен това реглажа сигурно ще е голям ...
Чудя се и за обтегач дали да сложа на тия врати. Точния размер е 580 х 2418.
Понеже виждам, че си профи, кажи си мнението, да си правя ли някакъв елементарен шаблон за минификс?
Ако се заиграя мисля да е от лепени детайли гетинакс и да залепя и втулки.
maroka - специалист
ribnikolaevi написа:
Притеснява ме врата 2.4 висока, която не е хармоника. Иначе за хармониките ми обясниха, че са подобни на плъзгащите като конструктивна схема и могат спокойно да са по-високи.
За тази обикновената, дето не е хармоника съм предвидил шест панти на Блум. Но по разни каталози дават врата до 2.2. Освен това реглажа сигурно ще е голям ...
Чудя се и за обтегач дали да сложа на тия врати. Точния размер е 580 х 2418.
Понеже виждам, че си профи, кажи си мнението, да си правя ли някакъв елементарен шаблон за минификс?
Ако се заиграя мисля да е от лепени детайли гетинакс и да залепя и втулки.
Хармоника и плъзгаща нямат нищо общо :)

За отваряема на тези размери и 5 панти ти вършат работа. Вратата ти е под 20 кг.
За да си спокоен си сложи и 6 панти, стига да нямаш много рафтове отзад.
Във всички случаи: ХУБАВИ ПАНТИ над 2 лв. бройката :)
В зависимост от използваното ПДЧ и реглаж после :)
ribnikolaevi - майстор
Грешно се изразих. Не говоря за хармоника, а за чупещи врати. За тях ми е притеснението като експлоатация как са.
Пантите са Блум, не им помня цената.

Прикачен файл

pic2755_1.jpg
pic2755_1.jpg (23.94 KиБ) Видяна 3175 пъти
Делян - специалист
При височина 2.4 м не бих рискувал да правя такива врати. Каквито и да са пантите след време ще провиснат. Обмисли вариант с обикновени панти....
Аз така и не разбрах, защо при бели плочи би трябвало да се вижда лепилото и да се сменя. Портмантото у нас го направих от Орфео сребърно бяло и нямах подобни проблеми....
maroka - специалист
Показаното на схемата си е чиста хармоника.
Някои доставчици наричат този механизъм и за чупещи врати.

Принципа е еднакъв :)

Като експлоатация са си чудесни, няма какво да те притеснява.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: