Всичко за дърводелството
Chefo77 - майстор
пет яну 11, 2019 11:24 pmBuliviv написа:
пет яну 11, 2019 10:46 pmChefo77 написа:
Като ти е в полезрението Макитата, защо се чудиш за Worx-а?
По-мощен е, но и по-тежък. А вибрациите как са?
Нищо не мога да кажа за вибрациите.
На место за няколко секундно пускане и без допиране до работна повърхност не можах да се убедя обективно, кой от двата е с по -ниски.
Иначе Worx -а външно изглежда грамотно сглобен. Върви си в комплект с шаблон за пробиване на шкурки и приставка за прахосмукачка.
Цените съответно са worx -122 , Makita - 160.

Никога не съм ползвал за продължително време такъв инструмент, с изключение на няколко часа работа преди години с един лидълски пенташлайф , като там няма смисъл да коментирам вибрации -кошмар.
Макитата също има перфорираща подложка. А изшлайфания прах е толкова малко, че няма нужда от включване на прахосмукачка, маркучът само пречи. Само информативно, решението какво да вземеш, е твое :)
И само да не те чуе Чолев за пента-та ... :lol: :lol: :lol:
Buliviv - специалист
Съвета на mavryt4o ме провокира да се замисля, че купуването на виброшлайф май ще е чисто "чесане" на егото ми за инструменти.
Имам картбланш да си самоподаря нещо и след това да ми осребрят сумата,така че ще помисля за нещо по - полезно и належащо за дърводелството. А не е като да си имам всичко, така че няма да избързвам.
Фитилчо - майстор
съб яну 12, 2019 11:19 pmBuliviv написа:
Съвета на mavryt4o ме провокира да се замисля, че купуването на виброшлайф май ще е чисто "чесане" на егото ми за инструменти.
Имам картбланш да си самоподаря нещо и след това да ми осребрят сумата,така че ще помисля за нещо по - полезно и належащо за дърводелството. А не е като да си имам всичко, така че няма да избързвам.
Помисли добре и вземи нещо, дето тои трябва! Рендета, Длета, Стеги Бисквит машина... де да знам
nautilus33 - майстор
Някой може ли да каже каква е разликата между тези два ексцентършлайфа- Metabo SXE425 125mm и Makita BO6030 150mm, освен цената разбира се. Виждам и че оборотите им са различни. И двата ли могат да вършат една и съща работа и кой от двата е по-надежден?
PIP - майстор
Ако ще е единствения ти виброшлайф метабото е по-практичната машина заради 5мм орбитата, макитата с 3мм е за финишна работа. Това на терория, нямам представа как са конкретните машини на живо.
la_bamz - специалист
Отдавна си мислех да си взема такова приспособление. Пови се миналата седмица на хубава цена ( може би сте го видели из социалните мрежи ), та реших да се възползвам :

Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg

Оказа се, че до сега не съм плзвал настроен абрихт/щрайхмус. Знам, че повечето хора казват, че си ги настройват сами, но за мен има голяма разлика и инвестицията си заслужава.
wanderer - специалист
  • имам подобни от доста време, и съм много доволен. смяната на ножвете става супер бързо, и единствено съжалявам, че не съм ги купил по рано.
bulhomes2 - майстор
Колко пари и откъде ги взе? Щото аз си взех едни от Китай по двайсетина лева, но стъпката и е поне 1 мм (ужасно едра) и за нищо не стават.
EDI - майстор
Холзман имат такива, май около 80 лева бяха, има ги в България.
wanderer - специалист
  • моите ми ги донесе един приятел от англия, от rutlands са. иначе както каза EDI, точно на холцман съм виждал да се предлагат у нас.

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: