• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 68
Всичко за дърводелството
big_death - специалист
Браво колега ! И моите идеи за линеала бяха такива ,и дано успея да го докарам на твоето положение.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Работата по масата продължава:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от Георги Иванов(алцек) на вт окт 22, 2013 7:45 pm, променено общо 1 път.
big_death - специалист
Супер ! =D> Станало е по-хубаво и от купените !
EDI - майстор
За сега алцек ни води по точки :partyman: Сложил е доста неща по масата си, които мен ме домързя да правя. :lol: С нетърпение очаквам да видя края.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Както спомена Тани в по-горен пост край май няма да има скоро.Все нови и нови идеи ми идват.Аз поне да я изправя на крака пък после ще видим.Идеята ми за сега е да бъде 3 в 1 (фреза,циркуляр и зеге),да направя няколко чекмеджета са консумативите ,повдигащ механизъм за фрезата и т.н., с две думи работа много,защото сега съм на принципа проба -грешка пак проба и работите малко се забавят.

Един въпрос,това приспособление което прилича на гребен и което не позволява на детайла да се връща назад при обработване как се казва и някъде в България предлага ли се? Защото виждам че има и в пластмасов вариант,не че не става и от дърво.
EDI - майстор
Няма страшно, моята маса вече 9 месеца не съм я довършил. :lol: Не ти трябва гребен, спокойно се работи без него.Можеш да си направиш, но няма смисъл.
bimbaeco - майстор
Това нещо се нарича featherboard, ако искаш да го търсиш в гугъл. Аз използвах друг метод за притискане (viewtopic.php?f=35&t=1488&start=640). Беше ми по-лесно да го направя така, а освен това, като завъртиш шайбите, променяш точката на притискане. Ето снимката и тук:

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (25.53 KиБ) Видяна 3131 пъти
Тани - модератор
Благодаря на всички за съветите и препоръките! Невероятни сте!
EDI написа:
Тани, цъкни някоя снимка на фрезерите, като дойдат, да видим с какво си се снабдил. :partyman:
Най-големи благодарности на тебе! Ами заповядай!

Прикачен файл:
P1640067-1.JPG
Прикачен файл:
P1640068.JPG
Прикачен файл:
P1640069.JPG
Прикачен файл:
P1640070.JPG
Прикачен файл:
P1640071.JPG
Прикачен файл:
P1640075.JPG

Пристигнаха за по-малко от седмица! Направо останах изненадан.
Воден от принципите

Изображение

И

„Който играй, пичели, който ни играй, ни пичели“

реших да си пробвам късмета, да рискувам да платя мито и да ги поръчам наведнъж. Е получи се! Спестих повече от една трета от цената! Спестих 50$ от пощенски разходи и от купуването на комплект. Реално два от фрезерите ми излязоха безплатно! :partyman: По-добре си поръчвайте фрезерите наведнъж, а не по отделно! Гледам са ми изпратили и ваучер за 5$ за следваща поръчка :wink:

Е вече и аз имам стимул да се захващам с масата, защото тези хубавци без маса не работят! Бреййй, уж са жълти, а се държат като тъмнозелени, като стане въпрос за маса и за работа :lol: :lol: :lol:
EDI - майстор
А така, добре си се обзавел :partyman: .Да ти вършат добра работа.Ами време е за маса, те тези на маса работят, на ръка не щат :lol: .Ами продавача е бърз и коректен.И аз първо пробвах с един фрезер и после вече си поръчах и други.До сега никакви проблеми с доставките и артикулите.Който иска добър инструмент и бърза доставка в къщи, може да си поръча от този продавач.Човека е наясно и с митата и данъците явно, защото винаги пише ниска цена и, че е подарък.И аз събрах вече няколко ваучъра, ама къде ли ги наврях си мисля сега.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 68

Тема "Маса за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: