• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 47
Всичко за дърводелството
la_bamz - специалист
Хахахахахаха, еми ... така станаха нещата ... прибрах се,гледам руското гледам стенлитата ... другото мисля е ясно :-D

Тъмни части няма което е добре. Днес мисля да полирам това, а за ножовете чакам едно точило другата седмица, един човек от продавалника продава. Надясвам се до тогава да са готови дръжките. Ще кача снимки на "готовите" рендета.

ПС : Благодаря за помоща !!! :partyman:

ПС2: А мисля си, ако почна от 80 или 60 шкурка, че имам да пробвам ? Като загледам тъмни петна има в началото на корпуса и около гърлото
bimbaeco - майстор
Сложи една метална линийка на подметката и виж колко дълбоки са хлътнатините. Ако не можеш да мушнеш тънко парче хартия (например от касова бележка), значи няма проблем.
Не разбрах за кое питаш за шкурките. Чугуна може с тях да го почнеш, но за дървените дръжки са малко груби тези шкурки - ще трябва да се постараеш с фината шкурка после, за да не останат драскотини.
la_bamz - специалист
За чугуна имах в предвид, дали утре да не го почна пак с 80 и нагоре да се поизправи още малко. Но тази вечер го оставих напръскано с препарат за премахване на ръжда, утре вечер ще го доизшкуря и полирам. Задната дръжка вече е с трета ръка лак, със 120 стана добре според мен :)
bimbaeco - майстор
Ясно.
За това не си ме питал и може да си имаш други убеждения, но според мен не ти трябва точило. Хубаво точило струва доста, яде повече метал и остренето не става много по-бързо. След първото изправяне на ножа и задаване на ъгъла ми трябват около 5 минути да го наостря и полирам пак без каквито и да било машини или скъпи консумативи.
От тоя човек може да се научи много за ръчните инструменти
https://www.youtube.com/channel/UCc3EpW ... 0QhwUNQb7w
la_bamz - специалист
Не, убеждения на тази тема нямам ( няма и как да имам защото всичко което знам е от тук и ютуб, а практика нулева ), харесва ми идеята на ръчния труд т.е. да направиш нещо с ръцете си без да иам въртящи или вибриращи машини около теб ( дори по някога се усещам, че шкуря на ръка, а имам вибро и лентов шлайф). Доста време ми отне да намеря рендета на нормална за мен цена, но това не означава, че знам какво правя по възтановяването им. За това и питам доста ( за кеото се извинявам и благодаря :partyman: ), така, че съм отворен за всякаквуи предложения. Първоначално си мислех да копирам твоето приспособление, след това реших да взема готово( по скоро решение взето от липсата на време ), но май пак се връщам към първият вариант :)

Когато стигна до ножа ще пиша пак. Може би другия понедленик, че събота и неделя ги ползвам да си правя едни рафтове за вкъщи :)
bimbaeco - майстор
Значи и ти мислиш по същия начин :-D .
Днес и аз почвам едни рафтове, може да направим отделна тема за "рафтинг". :-D
la_bamz - специалист
Моите са доста аматьорски изпълнения, ама на мен си ми харесват, довечера ще пусна снимки, а някой модератор може да "отцепи" темата :-)
la_bamz - специалист
И 120 се оказа едра за дръжката, минах я със 240 и сега е на лакиране втори тур. Ето го и рафтчето :)

Прикачен файл

DSC05987.JPG

Прикачен файл

DSC05988.JPG

Прикачен файл

DSC05985.JPG
bimbaeco - майстор
И на мене първият рафт ми изглеждаше горе-долу така. Апетитът идва с яденето :-D
cvetomir_77 - специалист
И все пак колко може да похарчи човек за едно такова ренде?

Прикачен файл

$(KGrHqZHJEcFDJRdYJnbBQ3Y+iS(Uw~~60_57.JPG

Прикачен файл

$(KGrHqVHJF!FDH)CLo3(BQ3Z!g(Utg~~60_57.JPG
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 47

Тема "Заточване на рендета ,,Гладик,," | Включи се в дискусията: