• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 23
Всичко за дърводелството
la_bamz - специалист
И надолу ходихме през Лион до Ница, но навсякъде имаше дървениика :) Особенно в Ница, не видях никъде ПВЦ или Алумин дограма, само дървена : )

Благодря за съвета, но мисля да не го лакърам, а да го намажа с едно импрегниращо масло. С восък ще го намажа със сигурност. Иначе е ясно, че ще заприлича на ... но го правя с кеф и не ми е проблем да го позагладя :)
griffin - майстор
При нас дограмите са си пвц, тука са се специализирали да я слагат без да къртят и в общи линии който има кинти слага заради ефективността ама не мога да си представя какви са цените на дървена със стъкло пакет. Ако няма да галиш масата и имаш кинти лака е по добро решение според мене. Аз ползвам масло когато предмета се предполага че ще се пипа (тиково масло) :-D или когато търся евтино покритие(ленено).
ZEDYCUS - майстор
Монтирах краката на стената с винтове за директен монтаж в бетон както каза Velsi. Oбаче се оказа, че ако ги завивам с удърния винтоверт се разбива отвора и изпуска, наложи се да завивам с обикновения винтоверт, с него се получи. Взех ги на размер 8 см, не избушва отзад итонга. Надявам се [-o<
Донесоха ми и обещания МДФ от София, брях такъв не бях виждал 3см дебел и тежи много :rolleyes:
Поради тежината( изпаднаха ми транспортни укрепващи крака за тежка машина) пантите ще монтирам на краката от ламарина с омега форма от 3мм ламарина, за да може усилието да се носи от пода, а не на винтовете в итонга.
Засега съм дотук. Трябва да разуча дали ще се включат противопожарните датчици при заваряване, че ще стане гаф. Колко са чувствителни тези пущини, не са в гаража, а на 6-7 метра отвън . :butthead:

Прикачен файл

07052015882.JPG

Прикачен файл

07052015887.JPG

Прикачен файл

07052015892.JPG

Прикачен файл

07052015893.JPG

Прикачен файл

07052015895.JPG
griffin - майстор
Големо помещение си добарал :-D. Ако има голям обем въздух до датчиците може и да не се усетят. Обаче пък електродите бая повече пушат при мен в старата работилница доста пъти сум задействал датчика като режа дърва докато най накрая не до затлачих с прах :-D. Помисли за изкарване на пушека че и да не се задействат ще се натровиш ти. Вторични суровинк може да ти изпадне нещо онтересно :weedman: като идея.
ZEDYCUS - майстор
Не е голям гаража така изглежда на снимката, ко вкарам колата хептен. :lol: В гаража има тръба за вентилация с фи 30-40 см за решетката съм добарал един евтин вентилатор за баня, но не съм го монтирал още. Скоро пуснаха тока-с тоя ток с ЕВН беше голяма борба, искаха да ме прецакат да плащам 520 лв за пускането, минах безплатно с молба за възстановяане на партидата с големи мъки. :проба:
Ако се задейства ще ме окъпе и не само мен. :-D :partyman:
Фитилчо - майстор
Много ти е готина масата. Краднем идеята отмах :cool:
griffin - майстор
Щом имаш вентилация едва ли ще се размрънкат тия датчици стига пушека да е по далеч от тях при мен се задимяваше така че да ми залюти на очите и чак тогава почваше да пищи тоя дето бях монтирал (само не знам колко е бил качествен де).
velsi - Почетен майстор
ZEDYCUS написа:
Колко са чувствителни тези пущини, не са в гаража, а на 6-7 метра отвън .
ZEDYCUS написа:
Ако се задейства ще ме окъпе и не само мен.
Не става ясно за какво точно питаш. Ако е за датчик за дим, кръгло електронно устройство с батерия, което пищи силно при наличие на дим, то тогава най-вероятно е да се задейства, защото са доста чувствителни. Ако става въпрос за противопожарна пръскалка, то тя е със съвсем друго действие и не реагира на дим, а на топлина. Има стъклена ампула с червена течност вътре, която при температура по-висока от 60 грауса по Целзий се разширява, чупи ампулата, освобождава се клапан и потича вода.
ZEDYCUS - майстор
Ако става въпрос за противопожарна пръскалка, то тя е със съвсем друго действие и не реагира на дим, а на топлина. Има стъклена ампула с червена течност вътре, която при температура по-висока от 60 грауса по Целзий се разширява, чупи ампулата, освобождава се клапан и потича вода.

Tочно тези са в гаража, а отвън има на 6-7 метра червена кутия, но май ще се окаже само сирена, явно ще мина метър. Ще се загледам има ли някакви надписи на кутията отвън. :partyman:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 23

Тема "DIY: Работна маса/дърводелски тезгях" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: