Всичко за дърводелството
[quote="zmeyko"][quote="abaro"]Здравейте,
За първи път пиша в този форум, но досега научих от него доста неща.
Купих си оберфреза RTR, която на външен вид и технически характеристики е клонинг на английската марка Silverline. Фрезата е с цанги 8 и 12мм, но идеята ми е да си добавя и цолови цанги. Преди да ги поръчам окончателно, искам да помоля някой, ако има фреза Silverline, да измери двата диаметъра на цангата - d и D, за да не се окаже че китайците са спретнали някой анадолски номер.
Благодаря предварително!

премерих ги , те големите цанги да почти едни и същи, според моето мерене с шублера е D-то е 17.5 а d-14 иначе са дълги по 28 мм.
ralev - специалист
Freud в бг е 75лв а cмт 83 това йонико вече стъпва на 58лв. Аз го бях взимал за 43 вече не си заслужава да поръчвам,
EDI - майстор
Така е.И аз откакто долара скочи преди 2 години и повишиха цената на доставките не съм си купувал ЙОНИКО.Иначе има техни 7-8 фрезера и един комплект и съм доволен.А другите налични са скъпички като за нас, но като ти трябва ще купуваш, няма начин.Има и израелски профилни фрезери DIMAR, обаче цените там са по-високи и от СМТ.
Опитай да комбинираш фрезери, аз често го правя.Първо правиш канала.После си вземи фрезер за перо, и му махни вътрешния режеш диск.После си фрезовай вътрешния канал.Не знам само дали ще има необходимия ти размер фрезер за перо да докараш Ф и ширина на канала.
nikolson - майстор
В рутлъндс има такива, но размерите са различни. Иначе, като цена ще дойдат до 45 лева с доставка, че и надолу. Единият е на 1/4, а другият е на 1/2 шийка.
П.П. И в Аксминстър има същите като по-горе, даже е по-изгодно, защото вътрешната доставка до 50 лири е само 1 лира.
mavryt4o - майстор
Tова в шаблона който колегата ми прати в момента е при лазера cdj600/01.Като ми го изработят ще правя стойката и втулката на 15,8 в последствие проба грешка ще натаманя нещата само незнам кой е точния аналог на фрезера у нас 12.8мм широк 104 градуса има нещо?!?!Който е по-запознат може ли да ми каже какво да си купя което да стане?

Прикачен файл

TRENpage_118-1-page-001.jpg
nikolson - майстор
Отвори този линк, долу на страницата Related Downloads, изтегли си го. http://www.trend-uk.com/en/UK/product/CDJ600/ - приложени са и фрезерите.
http://www.trend-uk.com/trend/power_sea ... alue=guide bush - това са втулките.
mavryt4o - майстор
Чакам шаблона от поцинковане 12 лева легна като за приятел .Доста информация и изчетох за шаблоните и ми стана горе долу ясно и за фрезерите.
igteam - помощник
Здравейте, наскоро си купих оберфреза и се опитвам да открия от къде мога да си намеря това чудо на английски е INLAY не знам как е на български. Представлява втулка, която се слага на водача, идеята е да се направи ето това Изображение
Първо слагаш втулката и правиш отвора, където ще легне формата, която се изрязва с поставена втулка. Идеята е само с един шаблон да се направи позитив и негатив, които да паснат идеално.
Разбирам, че дебелината на стената на втулката трябва да е равна на диаметъра на фрезера, така че предполагам вървят в комплект. От друга страна пък втулката трябва да пасва на водача, който пасва на определена фреза (в моя случай бош pof 1200)
Идеи от къде мога да си я намеря или поне как се казва :)
mavryt4o - майстор
igteam написа:
Здравейте, наскоро си купих оберфреза и се опитвам да открия от къде мога да си намеря това чудо на английски е INLAY не знам как е на български. Представлява втулка, която се слага на водача, идеята е да се направи ето това Изображение
Първо слагаш втулката и правиш отвора, където ще легне формата, която се изрязва с поставена втулка. Идеята е само с един шаблон да се направи позитив и негатив, които да паснат идеално.
Разбирам, че дебелината на стената на втулката трябва да е равна на диаметъра на фрезера, така че предполагам вървят в комплект. От друга страна пък втулката трябва да пасва на водача, който пасва на определена фреза (в моя случай бош pof 1200)
Идеи от къде мога да си я намеря или поне как се казва :)
И аз ги гледах тези подсигурителни сглобки в една книга на 100 години.Харесана ми много за един проект и мислих да ги правя на ръка.С фрезата няма да станат толкова остри ръбовете но може да се постигне голяма точност.
igteam - помощник
Това беше просто примерна картинка, не смятам да правя остри ъгли, става дума за елипса.
Кажете от къде да си намеря такива водачи?

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: