• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
ralev написа:
вземи си едно шалонче hettich от Киров или Салекс : http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 83&start=0
Шаблона го имам. Става въпрос на перпендикуларност на отвора, не за позицията му.
maroka - специалист
Обяснипо-подробно Шадоу. Марока, ти какво предлагаш?
Принципно с Shadowman предлагаме цялостна изработка на корпусна мебел, ама така като гледам теб сме те изтървали като клиент :lol:

Фрезера си има център, бележиш и пробиваш смело. Какво си се притеснил толкова, не правиш хирургична интервенция на човек, направи една-две проби и си готов :)

Ако си решил да си взимаш шаблони и тем. подобни също е вариант. Но този отвор и на ръка само с дрелка също става.
Сглоби си корпусите и като имаш повечко свободно място си ги направи на спокойствие :)
shadowman - майстор
Проблема на пробиването на тея отвори е кривата ръка и понеже свредлото в краищата има два зъба и като завърти дрелката единия от двата зъби се забива а другия е във въздуха и може да прескочи.
maroka - специалист
shadowman написа:
Проблема на пробиването на тея отвори е кривата ръка и понеже свредлото в краищата има два зъба и като завърти дрелката единия от двата зъби се забива а другия е във въздуха и може да прескочи.
Айде сега, това се коригира посредством промяна на ъгъла :)
Всеки, който е ползвал дрелка ще го направи.
Дето се казва на ръка да завърти фрезера 2 оборота и ще очертае окръжността. Оттам нататък няма грижи :)
ribnikolaevi - майстор
Благодаря на всички включили се. Ще пробвам на ръка първо, да видим какво ще излезе.
ZEDYCUS - майстор
ribnikolaevi
Вратите са ми 2400 х 600. Няма да е лесно да се работи със стойка. Затова търся друго приспособление.
Комплект с два броя Drill guide като на втората снимка + шаблон за минификс се е продавал за около 100 лева, но вече не се внася. А ми се струва досто по удобно това приспособление. По-бързо се работи с него от колонна бормашина, леко е, мести се ... Ако го намеря - добре, ако не - ще е както казваш. На ръка и око.
Тези врати ако ще и 4 метра да са, ти сам не може да ги монтираш. Викаш този който ще ти помага да ги закачиш, той държи единия край на вратата ти пробиваш със стойката. Стойката я хващаш със стяга за маса да не мърда и това е. Една нова стойка на Спарки в момента е 85лв и един качествен фрезер 28лв - 113лв всичко. На стойката може да преместиш опорната дъска и да пробиваш и за минификс с друг фрезер, става универсално.
Ти си знаеш за какво ще си похарчиш парите. :partyman:
ribnikolaevi - майстор
Пробвах малко сглобки тази вечер, получава се. Също и отвора за панта за врата си става на ръка. Мисля да едно елементарно приспособление (май Шадоу нещо такова имаше предвид), но и на ръка си става. Поне един отвор нямаше проблеми.
Чудя се, да ползвам ли металните дюбели за винтавете на пантите. Има ли смисъл?

Прикачен файл

Metalen dyubel pic540_1.jpg
Metalen dyubel pic540_1.jpg (29.89 KиБ) Видяна 3246 пъти
colyo - специалист
Мен ако питаш, не. Отворите за пантите си стават на ръка, не се притеснявай. Малко по-халтаво влизат пантите, ама все пак няма да стрелят и си се хващат с винтове. Най-добре е на машина, ама като няма, мяташ дрелката. Даже и отворите за стягане на плотовете в ъгъла си правих със същия фрезер.
shadowman - майстор
Това на снимката е муфа за която се пробива отвор 10мм и се навива винт 6мм. Моето мнение, е по-добре дюбел на пантата за страницата отколкото на пантата за вратата. Самия винт не носи вратата а плътния отвор, винта само крепи пантата за вратата. Тия дни ще обясня със снимка какво съм имал предвид за отворите на пантите.
ribnikolaevi - майстор
Разкроят ми беше малко нетрадиционен и фирмата изпълнител е объркала цвета на канта на един рафт /600х18х2/. Има ли начин да го заменя с правилния в домашни условия?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: