• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 37
Всичко за дърводелството
kendal - специалист
И при мен имаше корекции фиксирането на линеала първоначално беше с един болт но не се получи добре за това сложих още един стандартен м10 за ..временно.. , така си и остана не ми се прави нов, на снимката се вижда че са различни .
griffin - майстор
Колега в нета има планове на линеал само.
Напиши това в гугъл "biesemeyer fence"
bimbaeco - майстор
Няма какво да търси в интернет - на трета страница от темата съм дал линк към плановете.
Ако не сте обърнали внимание, ето го пак:
ПЛАНОВЕ ЗА ЛИНЕАЛ: http://dox.bg/files/dw?a=92ffee5021
mavryt4o - майстор
направих линеала учудващо прецизен се оказа https://www.youtube.com/watch?v=vsapmq7 ... e=youtu.be
kendal - специалист
Линеала се е получил много добре ,дълга и безаварийна работа ти желая.
griffin - майстор
Гледам че си десняк няма ли да ти е по лесно линеала по голямата част да ти е в дясно?
Остава да си сложиш едни хубави крила отстрани и направо ще летиш.
mavryt4o - майстор
griffin написа:
Гледам че си десняк няма ли да ти е по лесно линеала по голямата част да ти е в дясно?
Остава да си сложиш едни хубави крила отстрани и направо ще летиш.
И с двете работя май малко повече с слявата незнам но така ми беше по-удобно и така го направих. П рофила за канала е готов мисля че само един ще сложа от ляво.Дано и плъзгача стане така точен .
ZEDYCUS - майстор
Екстра е станал. Браво. И ти си мераклия :partyman:
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте! Дълго се чудех как да си направя линеала,не ми се сваляха оригиналните неща по циркуляра и да поставям винкел и квадратна тръба,исках да се придържам към оригинала,но май не се получи както исках.Синковеца ми донесе от неговия склад един профил кутия и се започна:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Между двете алуминиеви кутии поставих едно доста старо буково дърво на което направих канал и вградих механизъма за стягане на линеала към плота,после затворих с летвичка канала.получи се добре,линеала се стяга идеално и не помръдва,плъзга се много леко по плота.Но не съм и престанал да търся оригиналния,изпратил съм запитване до завода производител за линеал.
И вчера така между другото си направих тези две уредчета които се оказаха доста полезни:

Изображение
griffin - майстор
Колега добре изглежда само се чудя за какво е тоя алуминиев профил нямаше ли по лесно да сложиш просто две летви или парчета строителен шперплат така ако ги нараниш ще може да ги сменяш лесно. Под лупата има ли засечки за да си маркираш къде ти е линеала или лупата само увеличава рулетката отдолу. Предвидил ли си възможност за регулиране на линеала дали е паралелен на диаска и дали е перпендикулярен на масата или само от самите водачи отпред и отзад предвиждаш регулировката.
Според мен няма смисъл да търсиш оригинален линеал ако си направиш само с предно заключване линеал по плановете в нет-а няма да си помислиш вече за друг :), много по лесно се регулира. Т варианта за линеал само с предно заключване мисля, че е най-удобен ама това си е само мое мнение :).
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 37

Тема "Доработка на циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: