• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 47
Всичко за дърводелството
Hplane - специалист
bimbaeco написа:
Много е по-евтино, като се вземат повече рендета наведнъж, а освен това и доставката в Англия се плаща само веднъж. Лятото един човек продаде № 4, 5, 6 и 7 за около 60 лири с доставката (бяха в лошо състояние, но сами знаете, че не е много трудно да се стегнат). Ако се купуват поотделно, тези биха били най-малко двойно или тройно, плюс за всяко по около 3 до пет лири за вътрешната доставка.
Най-добре е да сформираме група на кандидат-купувачите и като излезе такъв джоб-лот, да се разберем кой какво иска и да го вземем.
По мои наблюдения (гледам в Ибей всеки ден от две-три години) това са добри цени за рендета в горе-долу добро състояние, а всичко по-надолу си е сделка:
№ 4: 15 лири;
№ 4 1/2: 20 - 25 лири;
№ 5: 20 - 25 лири;
№ 5 1/2: 30 лири;
№ 6: 35 - 40 лири;
№ 7: 50 лири;
Имайте предвид, че към тези цени има от 3 до 10 лири доставка вътре в Англия. После доставчиците карат за по 1 лира на килограм и, като сложите и изпращането до вас с Еконт, цената се надува още.
Много е добре е да се купи ренде от продавалник. Много често продавачите не знаят какво продават и дават рендетата за без пари, понеже са ги взели от някой битпазар в Германия или Англия за жълти стотинки. Миналата година така излезна едно ренде с регулируем плот (Compass Plane), което струва минимум 200 - 250 лева, а го продадоха за 60 - още ме е яд, че го изпуснах.
В нашия град няма битпазар, но един познат каза, че си е купил 4 1/2 от София за 30 лева, така че обикаляйте битаците :-D .
В ммоента в базара има такова,но не е марково.
http://bazar.bg/обява–8017704/ренде-със-сменяем-плот
profesionalist_wood - майстор
За какво ти е? Бъчви ли ще правиш?
bimbaeco - майстор
Човекът го е продал, просто синът му го мързи да изтрие обявата. Звънях му преди време, защото ми трябваше като правих едно столче. #-o
Професионалист, от Малашевци го е купил човекът.
Това ренде се използва и за вдлъбнати, и за изпъкнали криви. За задните крака на стола и други подобни детайли щеше да ми свърши идеална работа.
EDI - майстор
Нещо за колегите, любители на рендета - http://olx.bg/prodavam-lot-metalni-rchn ... -i68137980 .Не знам точно какви са, но цената бива, като гледам.
Аз говорих с него снощи,ама не продава отделно. Дайте да го купим и да разделим комплекта.
Аз взимам малкия,а някой колега големия. Става ли?
bimbaeco - майстор
Петицата е заварявана, а ако това са всички части, нито едно от рендетата не е цяло. Не виждам притискателя на петицата, а тая жабка от снимката не е за блок-рендето.
Хм, в момента говоря с него да ми покаже снимка на сглобено ренде
Отказах се,защото не са налични частите. А и откъде ще намеря части за такива рендета от 1977г? Освен да ида в Канада или САЩ :?
Hplane - специалист
bimbaeco написа:
Човекът го е продал, просто синът му го мързи да изтрие обявата. Звънях му преди време, защото ми трябваше като правих едно столче. #-o
Професионалист, от Малашевци го е купил човекът.
Това ренде се използва и за вдлъбнати, и за изпъкнали криви. За задните крака на стола и други подобни детайли щеше да ми свърши идеална работа.
Ето още едно но е без нож
http://olx.bg/staro-rende-metalno-i68183626
bimbaeco - майстор
Няма ги притискателят и винтът, но ако са като на № 4 може и да го взема. Благодаря за линка.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 47

Тема "Заточване на рендета ,,Гладик,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: