• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 21
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Ами няма, от мен таблите, суджуците от колегите в по-горните теми. :lol: Моите суджуци са в магазина, минавам да си вземам понякога :lol: .Аз също до преди време не знаех за уплътненията, но в нет-а видях, че така ги правят, имат си уплътнители за тази цел по размери.Определено има резон в този начин на изработка.
kendal - специалист
как върви работата Еди
EDI - майстор
Позанемарих малко темата, ама напредвам.Готов съм с всички детайли и по двете врати - шлайфани и лакирани, остава да ги закарам на вилата, да сглобя на място касите и да монтирам вратите, ама още нямам фронт, все още се занимавам с груба работа в стаята, където трябва да са - много прахоля и други материали има вътре, пък нямам място къде да ги държа в другото помещение, та за сега седят в работилницата в града.Тези дни сложих металния обков по дъбовата врата и напаснах пантите със перваза, на който ще са закрепени.Направих го предварително, понеже вратата много тежи, а пантите ще се захващат за вратата и перваза с болтове М6 и гайки, та в легнало положение по-лесно ги нагодих.Каня се да пусна малко снимки от готовата продукция, ама все не мога да се наканя.
kendal - специалист
Ще чакам снимките с интерес ,желая спорна работа.
EDI - майстор
Скоро не съм писал, ама напредвам.Ето малко снимки до къде я докарах.На снимките са дългине страници за касата на дъбовата врата, дъбовата врата и двете чамови врати.

Прикачен файл

DSC0361655555555555555.jpg

Прикачен файл

DSC036155555555555555555.jpg

Прикачен файл

DSC036145555555555555555.jpg

Прикачен файл

DSC03613555555555555.jpg
komstiza - специалист
Екстра са станали вратите,браво интересна и полезна тема. :roll:
bulhomes2 - майстор
Еди, да питам. Първо да кажа, че темата ти ме накара да си направя фрезата и да си купя необходимата глава и пластини, за което ти благодаря.

Питането ми е за металните ъгли. Почти не се срещат такива на врати (на порти - да). Та да кажеш защо бяха необходими. Имам известни "подозрения" и ако не ти се обяснява - да мъча да си обясня мислите....
ZEDYCUS - майстор
Браво Еди =D> , много добре изглеждат с металния обков. Вече си почти на финала.

Ще се пробвам да отговоря вместо Еди. Слагал е обкова да заздрави страницата към пантите, защото се държи само на нута от профилните фрези и не е правил канал с борапарат за да монтира напречниците с нут и перо. Така предполагам. :partyman:
bulhomes2 - майстор
Таман това ми беше мисълта, ама нямаше да мога да я обясня толкоз просто. :lol: :partyman:
bimbaeco - майстор
Браво, Еди. Супер са вратите. Вярвам, че от бюджетната комисия също са останали доволни от свършената работа :-D и догодина ще има пак перо за инструменти.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 21

Тема "Проект и изработка на интериорна дъбва врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: