• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 25
Всичко за дърводелството
Анонимен1
EDI написа:
Такива недомислени и недоработени машини са една от причините, освен липсата на парици, да нямам циркуляр.Със зеге-то след близо 20 години работа, вадя същия резултат, независимо от дължината на детайла без подобни ядове. :-D
Извинявам се за офтопика, но може ли да споделиш дали си рязал по-дебели детайли със зегето? Наприме 8 см или по-големи. Аз тези дни рязах със зегето греди със 12 см нож и от долната стрна на гредата среза се отклоняваше на половин сантиметър.
Анонимен1
Дублирано мнение.
Последна промяна от Анонимен1 на пон сеп 28, 2015 10:55 am, променено общо 1 път.
mavryt4o - майстор
Анонимен1 написа:
EDI написа:
Такива недомислени и недоработени машини са една от причините, освен липсата на парици, да нямам циркуляр.Със зеге-то след близо 20 години работа, вадя същия резултат, независимо от дължината на детайла без подобни ядове. :-D
Извинявам се за офтопика, но може ли да споделиш дали си рязал по-дебели детайли със зегето? Наприме 8 см или по-големи. Аз тези дни рязах със зегето греди със 12 см нож и от долната стрна на гредата среза се отклоняваше на половин сантиметър.
За такива детайли не си е работа зегето осбено за твърда дървесина , ще му стопиш лагерите аз го полвам когато няма как с малкия банциг но и не съм ползвал някое марково , каквото и да е Еди ще се съгласи после доста шлайфане пада
EDI - майстор
Абе, рязал съм да ти кажа.За навеса рязах 12х12.Доста зор е , но става с обръщане.Въпроса е в подходящия нож.Ползвам бошовски ПРОГРЕСОР Т234Х и никакви проблеми.Ножа е с по-широка пластина и по-трудно криви.Не натискай зеге-то, остави го да реже само.Важно е и самото прорязване, трябва да се натиска ножа леко, да зареже вертикално, иначе зарязва криво и всичко отича.
Георги Иванов(алцек) - специалист
pipilica написа:
Айде да споделя и аз за смазките по машините ми, преди ползвах машинно масло и беше голямо мазало като се набие фин прах но наскоро един френд ме светна и взех от аптека течен парафин направо се родих с него.
И аз направих смазването на циркуляра със течен парафин и сега не мога да позная машината си.Толкова леко никога не се е повдигал и свалял диска,да видим ще се събира ли прахоляк по парафина.
npelov - специалист
EDI написа:
Абе, рязал съм да ти кажа.За навеса рязах 12х12.Доста зор е , но става с обръщане.Въпроса е в подходящия нож.Ползвам бошовски ПРОГРЕСОР Т234Х и никакви проблеми.Ножа е с по-широка пластина и по-трудно криви.Не натискай зеге-то, остави го да реже само.Важно е и самото прорязване, трябва да се натиска ножа леко, да зареже вертикално, иначе зарязва криво и всичко отича.
Аз нямам толкова опит, но съм забелязал, че освен да не натискаш силно помага да връщаш отвреме на време милиметър-два назад, да отпусне ножа. В началото 18 мм ПДЧ като рязах долната част ставаше на вълнички.
pipilica - майстор
Всичко е до опит, като направиш стотици метри ряз и почва да ти реже право.
npelov - специалист
griffin написа:
Колега мани ташев :)
И аз съм с маска на 3м може би 2-3 години вече аз имам такава http://www.ebay.com/itm/Free-Shipping-F ... 4d3752ecab ...
Пристигна маската (от бея). Прилича на истинска, но с китайски йероглифи на опаковката. Пълен комплект филтри за органични газове, приставки за прах и капачки за тях. Обаче ще ми счупи носа и пак минава въздух покрай него. А ако мине и най-малкия въздух покрай носа завира всичкия прах право в окото - със или без очила. Знам ли - сигурно на мен ми е крив носа :). Ама като поносих известно време почнах да свиквам - не ме боли толкова и от изпотяването прилепва плътно и след първите 3 минути не излиза въздух. Днес за първи път се върнах с чист нос от работилницата :).

А, да - чакам да дойдат и розовите филтри. Тия за органичните газове ще си ги пазя за някой зловонни мазила - Имаше един ПУ лак за паркет дето като мажа на балкона и на хората пред блока почват да им текат сълзи.
griffin - майстор
И аз съм с чупен нос, но като наместиш маската не излиза въздуха покрай носа :-D. На мен ми дойде маската от банго новия модел 7000. Не знам дали си взел от по старите 6000,но новите маски са със сменяем ластик, изходната клапа е доста по голяма и ми се струва че издишването е много по лесно. Минус на новата е че е малко по едра покрай носа но въпреки това пасва добре с очила поне на мойта муцуна и изходящата клапа понякога има склонност да вибрира при издишване което предполагам ще се оправи ако я утежня малко :-D.
npelov - специалист
Със сменяем ластик е. Става интересно като говориш докато издишваш :-D
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 25

Тема "Циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: