EDI написа:Такива недомислени и недоработени машини са една от причините, освен липсата на парици, да нямам циркуляр.Със зеге-то след близо 20 години работа, вадя същия резултат, независимо от дължината на детайла без подобни ядове.Извинявам се за офтопика, но може ли да споделиш дали си рязал по-дебели детайли със зегето? Наприме 8 см или по-големи. Аз тези дни рязах със зегето греди със 12 см нож и от долната стрна на гредата среза се отклоняваше на половин сантиметър.
Всичко за дърводелството
248 мнения в "Циркуляр"
Дублирано мнение.
Последна промяна от Анонимен1 на пон сеп 28, 2015 10:55 am, променено общо 1 път.
mavryt4o
- майстор
Анонимен1 написа:За такива детайли не си е работа зегето осбено за твърда дървесина , ще му стопиш лагерите аз го полвам когато няма как с малкия банциг но и не съм ползвал някое марково , каквото и да е Еди ще се съгласи после доста шлайфане падаEDI написа:Такива недомислени и недоработени машини са една от причините, освен липсата на парици, да нямам циркуляр.Със зеге-то след близо 20 години работа, вадя същия резултат, независимо от дължината на детайла без подобни ядове.Извинявам се за офтопика, но може ли да споделиш дали си рязал по-дебели детайли със зегето? Наприме 8 см или по-големи. Аз тези дни рязах със зегето греди със 12 см нож и от долната стрна на гредата среза се отклоняваше на половин сантиметър.
EDI
- майстор
Абе, рязал съм да ти кажа.За навеса рязах 12х12.Доста зор е , но става с обръщане.Въпроса е в подходящия нож.Ползвам бошовски ПРОГРЕСОР Т234Х и никакви проблеми.Ножа е с по-широка пластина и по-трудно криви.Не натискай зеге-то, остави го да реже само.Важно е и самото прорязване, трябва да се натиска ножа леко, да зареже вертикално, иначе зарязва криво и всичко отича.
Георги Иванов(алцек)
- специалист
pipilica написа:Айде да споделя и аз за смазките по машините ми, преди ползвах машинно масло и беше голямо мазало като се набие фин прах но наскоро един френд ме светна и взех от аптека течен парафин направо се родих с него.И аз направих смазването на циркуляра със течен парафин и сега не мога да позная машината си.Толкова леко никога не се е повдигал и свалял диска,да видим ще се събира ли прахоляк по парафина.
npelov
- специалист
EDI написа:Абе, рязал съм да ти кажа.За навеса рязах 12х12.Доста зор е , но става с обръщане.Въпроса е в подходящия нож.Ползвам бошовски ПРОГРЕСОР Т234Х и никакви проблеми.Ножа е с по-широка пластина и по-трудно криви.Не натискай зеге-то, остави го да реже само.Важно е и самото прорязване, трябва да се натиска ножа леко, да зареже вертикално, иначе зарязва криво и всичко отича.Аз нямам толкова опит, но съм забелязал, че освен да не натискаш силно помага да връщаш отвреме на време милиметър-два назад, да отпусне ножа. В началото 18 мм ПДЧ като рязах долната част ставаше на вълнички.
npelov
- специалист
griffin написа:Колега мани ташевПристигна маската (от бея). Прилича на истинска, но с китайски йероглифи на опаковката. Пълен комплект филтри за органични газове, приставки за прах и капачки за тях. Обаче ще ми счупи носа и пак минава въздух покрай него. А ако мине и най-малкия въздух покрай носа завира всичкия прах право в окото - със или без очила. Знам ли - сигурно на мен ми е крив носа![]()
И аз съм с маска на 3м може би 2-3 години вече аз имам такава http://www.ebay.com/itm/Free-Shipping-F ... 4d3752ecab ...

А, да - чакам да дойдат и розовите филтри. Тия за органичните газове ще си ги пазя за някой зловонни мазила - Имаше един ПУ лак за паркет дето като мажа на балкона и на хората пред блока почват да им текат сълзи.
griffin
- майстор
И аз съм с чупен нос, но като наместиш маската не излиза въздуха покрай носа
. На мен ми дойде маската от банго новия модел 7000. Не знам дали си взел от по старите 6000,но новите маски са със сменяем ластик, изходната клапа е доста по голяма и ми се струва че издишването е много по лесно. Минус на новата е че е малко по едра покрай носа но въпреки това пасва добре с очила поне на мойта муцуна и изходящата клапа понякога има склонност да вибрира при издишване което предполагам ще се оправи ако я утежня малко
.

Тема "Циркуляр" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература