• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 180
Всичко за дърводелството
Фитилчо - майстор
ТВа зеге е много добро !

Има на Мафел същото, и на Хилти ....
Chefo77 - майстор
Вярно е много добро :) След първия обект мога да го потвърдя :-D
Сега остана да си продам Парксайда на някой мераклия, за да не ми се мота в гаража. Ако има желаещи, да свиркат.
bulhomes2 - майстор
Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?

Смятам да си закупувам форматен циркуляр с подрезвач. От няколко години ги оглеждам и за по-малко от 3000 лв не бях виждал (изключая самоделки без наклон на диска). Преди 5-6 дена в 22:30 гледам един за 1490 лв. Обявата пусната преди 2 часа. Късно беше да му звъня, писах му, че го купувам. Сутринта го почнах от 7 без 10, към 7:30 ми вдигна. Каза, че посред нощ са го взели. Мамка им стара и едни казанлъчани - същия ден са го пуснали за 3000 лв. Производителите не можем да работим заради прекупвачи.
ZEDYCUS - майстор
Chefo77
Съжалявам за тези, които си нямат, но аз не съм от тях. Само дето изневерих на търговеца си, но той няма да се разсърди ... надявам се.
Сега ще вземе да ти намали гаранциите на другите инструменти. :-D С този захват удобен ли ти е , аз заложих на другия захват и не съжалявам. :partyman:
Chefo77 - майстор
Мислех, че ще ми е неудобен захвата, но зегето ме изненада приятно - диаметъра на тялото е малък и мога да го обгърна с ръката достатъчно добре, за да го управлявам. Преди време съм пробвал с един токмак на Спарки, там беше съвсем друго - УЖАС!
Аз не съм и очаквал, че за ламината ще е по-удобно от другото ми, това зеге е взето за рязане на ОСБ плоскости. Един плюс - изобщо не се замисля при рязане на кривини, никакво натоварване на държача.
Пък за намаляването на гаранцията - ще го подкупя с бира и няма да я пипа :lol:
Ники е пич!
cvetomir_77 - специалист
Не е по темата, ама Ники е най-добрия търговец на машини и инструменти с който съм комуникирал в живота си.
ZEDYCUS - майстор
Chefo77
Един плюс - изобщо не се замисля при рязане на кривини, никакво натоварване на държача.
Аз режа чат пат кухненски плотове дебели 3-4 см по дъга, без проблем, та ОСб- то няма да го натовари особено. :partyman:
cvetomir_77 - специалист
Поредния "боклук" с който се задомих, но го купих по-скоро за мостра отколкото за работа :)

Изображение
ZEDYCUS - майстор
Не е боклук, ще върши работа. Много е удобно, когато няма кой да държи квото майсториш.
cvetomir_77 - специалист
Последните 2-3 неща които правих бяха с вратички 36 - 38 см. Когато се наложи да направя отворите за пантите ги хващах със стяги за плота на циркуляра. Днес си купих тази маса, но пак ще трябва да хващам за плота на циркуляра, тъй като обхвата и е 23 см.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: