Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Трябва да биват в такъв случай.Поне средно качество ще са, а вероятно и малко нагоре.
jiva - помощник
Благодаря на всички за изказаните мнения . Накрая се спряхме на RTL-a , доставиха го миналата седмица, даже си спретнахме 2 работни маси от кофражни талпи , набързо . Свърши работа, но както казах ние сме аматьор любители :) .
Хубави почивни дни на всички Ви . ... ние сме се запътили да изработим маса за хранене .
EDI - майстор
Няма страшно, и аз преди години започнах от 0-та.Ще чакаме снимки. :goodman: :lol: :partyman:
mavryt4o - майстор
Имам едно питане за стационана фреза.Голям зор виждам при слепянето на дълги дъски 2 метра и отгоре не мога да им направя хубави чела за слепяне.Та питането ми е видях такъв абрихт с вертикална глава дали няма да стане да си взема такава глава с прави ножове и да си изработя линеал на принципа на абрихт плотовете поне 2 метра да е.Ще сложа и притискачи да натискат детаила към ленеала така мисля че ще е лесно какво ще кажете?
KOLOBAR - напреднал
Да това е възможно, дори на някои фрези линеалите са с такава настройка. Но при добра настройка на линеала на абрихта неби трябвало да има проблеми. По добре си вземи глава с назъбващи ножове за да увеличиш площа на слепване и да няма преплъзване на отделните детайли един спрямо друг.
mavryt4o - майстор
Линеала на абрихта ми е добър но имам луфт в пантата на единия плот от там малко провисва и всичко се згомнясва отделно детайли по 2,8метра ми идват в повечко...Мисля че не са ми нужни подобни ножове ако е точна машината стяги от долу и от горе и няма приплъзване или в допустими за мен макс мм
bimbaeco - майстор
Аз имах същия проблем и го реших с... ренде :).
Когато детайлите са дълги и тежки, е по-лесно да караш инструмента по тях, а не детайлите по инструмента.
mavryt4o - майстор
Прав си ама не е малко работа и ми се искаше да е по-механизирано.Точа се на една машина с дълги плотове ама да видим.Имам едно голямо ренде блок ли как се казва поне 60-70см е дълго трябва да го прогоня и да пробвам да дооправя с него да видя какво ще сътворя .
bimbaeco - майстор
Дългите рендета им викат План, блок-рендета са късите, които ти се побират в шепата.
Ако рендосваш дъските две по две както ще бъдат разположени при лепенето, страничният ъгъл се компенсира и от тебе се иска само да докараш дългата страна на челото. С малко упражнения ще му хванеш цаката.
Дори да вземеш машина с дълги плотове и да я настроиш перфектно, пак ще трябва да вдигаш дългите и тежки парчета. От друга страна, ти си индустриалец и работиш за клиенти, така че сигурно ще си струва инвестицията.
mavryt4o - майстор
Нямах си идея че така се прави и като се замисля логично е като се залупят челата да си паснат ще се пробва

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: