Всичко за дърводелството
nikolson - майстор
Доколкото разбирам, прави се нова детска, а детето ще си живее в стаята, а не да гостува.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед юли 07, 2024 12:05 amnikolson написа:
Доколкото разбирам, прави се нова детска, а детето ще си живее в стаята, а не да гостува.
Аз разбрах, че тримесечно бебе идва за две седмици
Ако му е важно, ще си каже
Ако влезе тук отново :-)
mgbagera - специалист
Е как няма да вляза 🙂
Да правилно си ме разбрал че детето ще дойде за 2 седмици.

Работата е такава. Направих основен ремонт на стаята. Но в момента целия под е в гипс и боя. Не мога да оставя пода в сегашното му състояние нито пък да го лакирам.

Единствения ми вариант е да се изцикли и после като си тръгне бебето да лакирам. Притиснат съм адски много от времето и вече не знам кво да правя. По принцип ги чаках да дойдат чак август и си правех сметка че ще имам достатъчно време. Сега излезе че до четвъртък трябва да съм готов.
Andri01 - майстор
Застилай пода с нещо подходящо ,а после ще го оправяш.
Chefo77 - майстор
Циклене то трябва да е последвано от лакиране. Иначе най-вероятно ще трябва да го циклиш пак и не се знае дали всичко ще излезе.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Поизстържи нацапаното да не надига и постели нещо... Как лети времето! "Чак август" е след двайсе' дена...
mgbagera - специалист
Е сложи го средата на август са ти още 10 дена. За 30 дена може да се свърши доста работа от колкото за 10 :)

Ще сложа килим отгоре и ще се пази :wink:

:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед юли 07, 2024 2:57 pmmgbagera написа:
Е сложи го средата на август са ти още 10 дена. За 30 дена може да се свърши доста работа от колкото за 10 :)

Иде на 20 юли, само ти не разбра :roll:
Chefo77 - майстор
нед юли 07, 2024 10:32 pmn_a написа:
нед юли 07, 2024 2:57 pmmgbagera написа:

Иде на 20 юли, само ти не разбра :roll:

Прикачен файл

Screenshot_2024-07-08-08-29-19-0151683361~2.png
mavryt4o - майстор
Привет група 👋Имам питане дали някой има опит с обработка на тиково дърво? Задачата ми е да обновя захабена ламперия (в дясно) да стане като парчето в ляво. Сложих първо нови ножове HSS с които по принцип минавам кубици преди да се изхабят. Свалих не повече от милиметър на три паса и ножовете се захабиха. Вярно може да има малко песъчинки и по работата на машината се усещаше че материала е много серт но има ли някакви тънкости при обработката? Не е нормално за една дъска да се сменят ножове. Беше ми попаднала повърхностна информация че режещите инструменти се заточват по специфичен начин... Над 100 детайла са и не ми е вариант 100 смяни и заточвания.

Прикачен файл

тик.jpg
тик.jpg (70.01 KиБ) Видяна 1203 пъти

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: