Всичко за дърводелството
cvetomir_77
- специалист
248 мнения в "Циркуляр"
Николай Николов
- специалист
Супер е за американеца, дето ако си резне пръста ще трябва да кихне 15 000$ да му го пришият отново, справка Jimmy Diresta.
Ако се ползва акуратно, циркуляра не е опасна машина (както и коя да е друга дърводелска). Опасността идва от увереността, че имаш хх години опит и нищо няма да ти се случи и решиш да извършиш операцията "само тоя път така".
Ако се ползва акуратно, циркуляра не е опасна машина (както и коя да е друга дърводелска). Опасността идва от увереността, че имаш хх години опит и нищо няма да ти се случи и решиш да извършиш операцията "само тоя път така".
Chefo77
- майстор
Точно!
Към инструмент трябва да се отнасяш с уважение всеки път, когато го използваш. Ако те е страх от него или пък гледаш надменно ("На мен не може да ми се случи"), рано или късно ще се контузиш.
Това беше едно от първите неща, които шефа ми ми каза на първия обект преди 10 години. И всеки път се сещам за тези думи, когато пускам циркуляр.
Към инструмент трябва да се отнасяш с уважение всеки път, когато го използваш. Ако те е страх от него или пък гледаш надменно ("На мен не може да ми се случи"), рано или късно ще се контузиш.
Това беше едно от първите неща, които шефа ми ми каза на първия обект преди 10 години. И всеки път се сещам за тези думи, когато пускам циркуляр.
npelov
- специалист
griffin написа:Да само цената на патроните и дисковете да беше по ниска, то вярно че пръстите цена нямат, но в момента бош пускат на американския пазар подобен циркуляр който обаче не ти преебава диска.Не е голям проблем цената на патрона и диска, стига да не разчиташ на тях. Т.е. целта е да не го активираш. Ако си кажеш - "тоя циркуляр е безопласен, не е нужно да внимавам" ... тогава не само ще струва скъпо, но може и да се контузиш въпреки спирачката. А и кат се замисля цената на патрона/диска е доста голям мотив да внимаваш

npelov
- специалист
griffin написа:Специално за sawstop бях чел някъде, че понякога се задейства лъжливо което ще е кофти, тия от бош поне не прецакват диска, ще видим ако дойдат на европейския пазар че в щатите се заформя май много солидно дело между двете компании.Е, това вече е кофти. Сигурно ако дървото ти е по-влажно ...
profesionalist_wood
- майстор
Някой да ми даде линк на тоя бош в щатите дето го пускат? Пръстите цена нямат. Ех все на американците да им е добре,нас европейците кучета ни яли. Дори в Америка си имат машини ва Бош дето и в Европа няма да ги внесат в следващите 10 години 

Тема "Циркуляр" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература