• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 25
Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
Ето това е безопасен циркуляр.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L0SteJmBRkk[/youtube]
griffin - майстор
Да само цената на патроните и дисковете да беше по ниска, то вярно че пръстите цена нямат, но в момента бош пускат на американския пазар подобен циркуляр който обаче не ти преебава диска.
Николай Николов - специалист
Супер е за американеца, дето ако си резне пръста ще трябва да кихне 15 000$ да му го пришият отново, справка Jimmy Diresta.
Ако се ползва акуратно, циркуляра не е опасна машина (както и коя да е друга дърводелска). Опасността идва от увереността, че имаш хх години опит и нищо няма да ти се случи и решиш да извършиш операцията "само тоя път така".
Chefo77 - майстор
Точно!
Към инструмент трябва да се отнасяш с уважение всеки път, когато го използваш. Ако те е страх от него или пък гледаш надменно ("На мен не може да ми се случи"), рано или късно ще се контузиш.
Това беше едно от първите неща, които шефа ми ми каза на първия обект преди 10 години. И всеки път се сещам за тези думи, когато пускам циркуляр.
Фитилчо - майстор
И аз съм съгласен с Николай!
Признавам си малко ме страх от тези машини,. особено от шпинде фрезата!
npelov - специалист
griffin написа:
Да само цената на патроните и дисковете да беше по ниска, то вярно че пръстите цена нямат, но в момента бош пускат на американския пазар подобен циркуляр който обаче не ти преебава диска.
Не е голям проблем цената на патрона и диска, стига да не разчиташ на тях. Т.е. целта е да не го активираш. Ако си кажеш - "тоя циркуляр е безопласен, не е нужно да внимавам" ... тогава не само ще струва скъпо, но може и да се контузиш въпреки спирачката. А и кат се замисля цената на патрона/диска е доста голям мотив да внимаваш :)
griffin - майстор
Специално за sawstop бях чел някъде, че понякога се задейства лъжливо което ще е кофти, тия от бош поне не прецакват диска, ще видим ако дойдат на европейския пазар че в щатите се заформя май много солидно дело между двете компании.
npelov - специалист
griffin написа:
Специално за sawstop бях чел някъде, че понякога се задейства лъжливо което ще е кофти, тия от бош поне не прецакват диска, ще видим ако дойдат на европейския пазар че в щатите се заформя май много солидно дело между двете компании.
Е, това вече е кофти. Сигурно ако дървото ти е по-влажно ...
profesionalist_wood - майстор
Някой да ми даде линк на тоя бош в щатите дето го пускат? Пръстите цена нямат. Ех все на американците да им е добре,нас европейците кучета ни яли. Дори в Америка си имат машини ва Бош дето и в Европа няма да ги внесат в следващите 10 години :cry:
EDI - майстор
Не следващите 10, а изобщо няма да ги внесат.СКИЛ също имат страхотна гама машини за там от много години, които въобще не са и няма да бъдат за Европа.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 25

Тема "Циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: