• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 165
Всичко за дърводелството
Ивелин1 - специалист
А с куриер за колко време горе долу идва до теб.
Принципно доволен ли си от материала.
Ако си поръчвал залепени плотове доволен ли си от качеството.
EDI - майстор
За 4 до 7 дена нещата идваха.Материала е хубав.Купувал съм плотове, добре слепени бяха, ламелите бяха наредени правилно, което говори, че майстор пипа.Между другото, КИМИ зареждат някои от големите вериги с материал.
Ивелин1 - специалист
Добре много благодаря EDI !!!
Утре ще им се обадя да питам за доставката.
Дано да се навия и да свърша поръчката на човека.
Ивелин1 - специалист
Искам да попитам за още едно нещо.
Става въпрос за моя абрихт-щрайхмус.
При работа на абрихта:
Като карам дъската в средата я прави много права и равна, но в края издълбава с един , два мм.
При работа с щрайхмуса:
Като карам дъската пак се издълбава, но в края и в началото пак с един, два мм.
Машината е ново. Казаха ми да сваля малко ножовет надолу. Направих го, но пак се получава същото.
manobg - специалист
Здравейте,

понеже на 6-ти с жената правим 1 година от сватбата, реших да й направя изненада и издялках първите букви от имената ни от дърво. Сега се чудя с какъв лак на го мина че да се запази шарката на дървото, но и лекичко да потъмнее. Не съм сигурен дъб или бук беше парчето, пускам снимка за да стане ясно.

https://photos.app.goo.gl/iYKVJuxRIw6qlM233
mavryt4o - майстор
Ивелин1 написа:
Искам да попитам за още едно нещо.
Става въпрос за моя абрихт-щрайхмус.
При работа на абрихта:
Като карам дъската в средата я прави много права и равна, но в края издълбава с един , два мм.
При работа с щрайхмуса:
Като карам дъската пак се издълбава, но в края и в началото пак с един, два мм.
Машината е ново. Казаха ми да сваля малко ножовет надолу. Направих го, но пак се получава същото.
правиш теста с летвичката да се измества около 3мм .Имаш абрих и щрайх пък ще плащаш 1500-2000 за кубик за плотове :?
Ивелин1 - специалист
Направих теста с летвичката.Абрихта работи нормално, когато е задаген да взима много малко. Когато задам по-голяма стружка издълбава в края.
Но то теста с летвичката няма нищо общо с щрайхмуса. Тогава защо щрайхмуса издълбава в края и в началото? :? :? :?:
EDI - майстор
Предполагам, твоя е комбиниран мобилен абрихт/щрайх.На този тип машини това винаги е проблем и е свързан със самата конструкция на валовете на шрайха.На машините, които са само щрайх, този въпрос почти винаги се решава с повдигане на двата плота леко нагоре.При теб нещата ще се решат, като отпускаш на детайла по-голяма дължина и после режеш по размер.Може и друго да пробваш - слага се допълнителен плот с голяма дължина, като го захващаш стабилно за подвижната тава на щрайха.Няма 100% гаранция, но често помага.
Мано, какъвто и тониран лак да използваш, все ще свърши работа.Ина водна основа стана и лазур някакъв.Почти всички са прозиращи.
Ивелин1 - специалист
Да моя е комбиниран абрихт-щрайхмус.
Той е горе долу kad-260.
Майстора, който ги изработва каза, че ще дойде да го види.
cholev - майстор
Правих навес над една пейка 2х1м и покрих с битумни керемиди Прима.
На ръководството за монтажа пише: при монтаж върку дъски дъските се монтират с годишните кръгове надолу насочени. Погледнах как съм ги монтирал. Оказа се всички наобратно при това без да гледам посоката. :-D
Та въпроса ми е тази ориентация с кръговете нагоре от какви съображения се прави.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: