Зависи от проекта и височината на хладилника. В някой случаи я слагам на вратата на хладилника, в други на вратата над него. Клиентите които искат кухня до тавана и дума не дават да обелиш, че ще им слагаш 10см бленда на края. Искат си шкафове до тавана и толкова...
Тъкмо да стане готов гардероба снощи и ... греда. Купих два вида панти на Блум, едните за пред секциите с чекмеджетата - на 155 градуса и едни обикновени за пред другите две сакции и вратата на друг шкаф. Дотук добре. Предложиха ми пантите да са с дюбел - приех, стори ми се по-здраво. Тръгнах снощи да монтирам вратите, първо най-трудната за да е водеща за останалите 3, т.е. тая дето има две панти между чекмеджетата. Всичко ОК. После другата до нея - разминаване от половин милиметър се получава, според мен няма да се хваща с око и даже няма нужда от реглаж. И ... стигам до простите обикновени панти и оооо - изненада. Имам основни планки в кутията без дюбел. А аз разпробих вече и подготвих всичко за планка с дюбел (ф5). Преброих тогава какво са ми дали - оказа се че тия планки с дюбела като бройка съответстват на обикновените панти, а другите, обикновените с винтчетата - на тия панти на 155 градуса.
Сега се чудя как да реша проблема. Мисля за следните решения:
1. Ако има грешка в Рали - да искам да ми я оправят. Но не съм сигурен че грешката е в тях, тъй като по бележка са ми дали 15 комплекта от едните и 12 от другите. Щом е комплект, може би така си се прадават;
2. Захващам обикновените панти с някакви по-специални винтове към вече пробитите отвори ф5 - сигурно трябва да са ф7 и къси (отрязани);
3. Местя пантите малко нагоре или надолу (добре, че видях навреме и не разпробих отворите ф35 на вратите) и скривам едната дупка на страниците с тялото на пантата, другата със самозалпваща лепенка;
4. Ползвам някакви пластмасови дюбели, подходящи за целта (какви?);
Моля за отговор, тъй като синът има рожден ден скоро и това трябваше да му е изненадата.