• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 25
Всичко за дърводелството
npelov - специалист
wanderer написа:
  • колеги, извинявам се че завръщам темата към маските. аз съм много доволен от SUNDSTROM. едната ми е на около 15 години, използвана най вече за препарати за р.з. и прах. най накрая се цепна на носа, и си купих на примоция един от тези пакети,
http://www.srsafety.com/products/halv-h ... mask-boxes
  • не помня точно кой. ползвам я за прах от дърво и рога основно. грамотно направeна работа. предлагат ги КАММАРТОН
Какви пари даде за нея. Филтри?
wanderer - специалист
честно не се сещам точно. беше преди повече от година. върти ми се една цифра около 50 лв. но не мога да бъда категоричен. аз тръгнах да купувам само маската (или по скоро полумаска). предложиха ми цял пакет, и тъй като цената ме устрои го купих. включва полумаска SR 90 - 3, филтър SR 510 P3 R, 5 броя прахови филтри SR 221, капачка. знам че за този вид полумаски от цвета, (респективно материала) от който са приготвени се изхожда за максималното време което могат да се ползва,т без да увредят кожата. мисля че най малко - до 2 часа бяха жълтите, до 4 часа - като тази дето описах, и до 8 часа сините, мисля бяха неопренови.
п.с. - чета с интерес темата за циркулярите, защото ми се ще да си купя нещо читаво скоро време, но засега само чета :-D
npelov - специалист
wanderer написа:
п.с. - чета с интерес темата за циркулярите, защото ми се ще да си купя нещо читаво скоро време, но засега само чета :-D
Ако вземеш метабото, за което стана въпрос по-рано - пиши да видим каква част от рекламата е истина.
profesionalist_wood - майстор
Chefo77 написа:
Само за информация: Никой, ама НИКОЙ да не е посмял да си купи такова говно:

http://praktiker-online.bg/product/1017 ... cs-23.html

Вчера се опитах да режа с него, вероятно по-добре щях да се справя с друг циркуляр със затворени очи. Невъзможно е да се прецени къде реже - плота е прекалено близо до предпазния кожух и единствена насока къде долу-горе стъпва диска е ... някъде по средата на около 5 милиметров прорез на предния край на плота. Вероятно има някаква страннa система на използване - от двама човека - единия държи циркуляра, другия навигира, но за един човек е неудобно.
Аз имам зелен Бош (той е само един модел) и той е не 100, а 1000 пъти по-удобен за употреба!
Мда, и на моя бош си има подвижен мерник и ме насочва къде режа,ама е 200 кинта :lol:

А сега,онзи ден ми изгоря циркуляра на GUDE от Баумакс след десет годишна работа....
Та питанката ми е че имам триоперационен абрихт Рачо Ковача ама никога не съм използвал опцията му циркуляр а само абрихт,плота е безумно тежък който се поставя допълнително,имам диск и втулки. Та безопасен ли е от техническа гледна точка? Някой ползвал ли е циркуляр ня абрихта :?
ZEDYCUS - майстор
Ако ти трябва дъската за кофраж, тогава става да режеш с него. Рязал съм на моя, но не става качествен и прав ряз. Безопасен е като всеки циркуляр, трябва да се внимава.
Профи или си слабичък или плота ти е от чугун, а не от 2мм ламаринка. Колко да е тежък, я има 10кг я не. :-D
cvetomir_77 - специалист
Профи, ти сигурен ли си, че изгорял. Тези имат предпазител, който изключва захранването при претоварване. Я дай снимка.
Като ида на вилата ще снимам. Иначе спря да върти тихо,и излезе яко дим и задими помещението
Опитах да го включа и не ще да върти нито да издава звук
wanderer - специалист
пиши го бегал :-D . иначе на въпроса ти: не съм виждал триоперационна на "рачо ковача". но едва ли ще е по различна от моята - допълнителен плот които се монтира при нужда от работа с циркуляра. лично аз съм недоволен, това е един голям компромис отколкото решение. прекалено малък е плота. трудна навигация, невъзможност за наклони.... и още много..за дребни неща става горе доло. за безопасността - нищо по различно. човека който ми я хариза на части ми показа една интервенция по пръстите си и каза: това стана като бързах да охлабя стопорите, и да сваля плота преди да е спрял диска. там се действа дори опипом, но за съжаление по никакъв начин не е обезопасено. поне моя няма такива екстри.
Ето снимка от нета,шеиба майката им на тия скопяци(на производителите) дори няма водещ линеал! :-D
http://www.mashinite.com/files/2014/01/ ... 053558.JPG
ZEDYCUS - майстор
Вместо да натаковаш горките производителите, седни и си направи един водач. :-D
Е това си приспособих преди време. Изображение
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 25

Тема "Циркуляр" | Включи се в дискусията: