• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 37
Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
Аз съм с водачи за маса с 41 см ход, а и при ъгловия вариант водачите са далеко от диска и вероятността да попаднат стърготини във водача е по-малка. Освен това в момента съм в разработка на аспирацията :).
joro69 - напреднал
Е явно ще го преправям. Ако може някаква снимка или линк на г-образните водачи.
cvetomir_77 - специалист
Изглежда така, като има няколко разновидности.

Изображение

Ето това е моя модел.

Изображение
joro69 - напреднал
Мерси за снимките.
joro69 - напреднал
estorm написа:
joro69 написа:
Китайчето вече е с шейна http://youtu.be/Lu1E86OSDiM
С механизъм за плавно прибиране ли е? :)
Да , но явно не е добър вариант.
griffin - майстор
Колеги като имате канали няма смисъл от тия водачи за чекмеджета, така губите от дебелината която можете да кълцате, усложнявате си живота за да свалите шейната като ви затрябва и както зедекус каза там ще се набива със или без аспирация еле ако почнето повечко да кълцате става мацало. И не слагайте грес или масло по машините освен ако не ви се занимава да чистите и мажете постоянно, поне моя опит в това отношение е много неприятен. Потърсете така наречената суха смазка :) предполагам че може да се намери и с това където има много прахоляк ще се родите :), само се продухва с компресор и няма да се налага сериозно чистене :).
cvetomir_77 - специалист
Griffin ти имал ли си подобен китаец някога? Аз си направих плота така не толкова заради шейната, а заради самия плот. Оригиналния е от много тънка ламарина, която само като се облегнеш и се криви и освен това е много малък.
griffin - майстор
Моя китаец е с гърбава отливка на плота ако ще си мерим плотовете хихи, иначе за ламарината е кофти ама няма да сядаш на плота :-D, проблем може да се окаже закрепване на линеал отпред но иначе за воденето на шейната по каналите не трябва да има проблем. Ако ти е кеф прави го с водачи на чекмеджета :) аз само казвам какви ще са минусите при работа пък ти си решаваш как да постъпваш.
cvetomir_77 - специалист
Аз този минус го знам и съм умувал няколко месеца преди направя това :cry:
mavryt4o - майстор
:thumbs:
griffin написа:
Колеги като имате канали няма смисъл от тия водачи за чекмеджета, така губите от дебелината която можете да кълцате, усложнявате си живота за да свалите шейната като ви затрябва и както зедекус каза там ще се набива със или без аспирация еле ако почнето повечко да кълцате става мацало. И не слагайте грес или масло по машините освен ако не ви се занимава да чистите и мажете постоянно, поне моя опит в това отношение е много неприятен. Потърсете така наречената суха смазка :) предполагам че може да се намери и с това където има много прахоляк ще се родите :), само се продухва с компресор и няма да се налага сериозно чистене :).
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 37

Тема "Доработка на циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: