• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 193
Всичко за дърводелството
npelov - специалист
От доста време си мисля да си направя дървен макетен нож. Това е само прототип - от чам за да видя дали ще стане. Малко по-дебел го направих за да не се счупи. Отгоре тънката част е от акация - остатъци. Отзад тапата е от бук и понеже не беше достатъчно дебела, плепнах малко фурнир дъб - пак остатъци. Така, че е от 4 вида дърво. Идеята ми беше да го направя от пурпурно сърце, затова го байцнах с "махагон", който е доста по-близо до пурпурно сърце отколкото до махагон. Намацах го с полиуретанов лак, затова има тоя пластмасов блясък, но поне ще е здраво. По-добри резултати получавам с лазурен лак на водна основа на Aquis - много разреден с вода, 5-10 ръце.

Изображение
Георги Иванов(алцек) - специалист
ZEDYCUS написа:
=D> Ще се зарадва малката. :)
Никол много се зарадва на подаръка,всичките и играчки минаха през люлката да се люлеят,даже по едно време и тя искаше да се пробва. :)
Май ще правя голяма ,за детската стая.
cvetankirilov - специалист
Сътворих една бърза шейна за циркуляра, понеже си прецаках герунга и сега нямам с какво да режа под прав ъгъл.След два часа мерене и кроене, получих идеален прав ъгъл и много се кефя.
Прикачен файл:
DSCI3435.JPG
DSCI3435.JPG (96.83 KиБ) Видяна 1511 пъти
:-D
EDI - майстор
Браво.А отзад вратата ли се види. :-D
Вратата, вратата се види. заради нея си спретнах шейната.
griffin - майстор
ако скосиш леко бордовете на тая дъска която е на преден план с 1-2см, а в центъра го оставиш високо ще ти е много по лесно да придържаш детайла докато режеш. В средата дето излиза диска може да сложиш и едно трупче в което да потъва диска като излезе :-D.
А , това е хитро :wink: , определено ще го направя. Наистина така малко малко далечко ми идва материала и доста си опъвам пръстите за да стисна дъската която режа
npelov - специалист
и аз правя такава шейна обаче шперплата ми се оказа много крив. А и 6 мм е малко тънък. Може би ще потърся по-добра основа. От 6-те мм обаче ще спретна една по-малка за кутиийки като тази:
Diresta's Cut: Lathe Bench Drawer
mavryt4o - майстор
cvetankirilov написа:
Сътворих една бърза шейна за циркуляра, понеже си прецаках герунга и сега нямам с какво да режа под прав ъгъл.След два часа мерене и кроене, получих идеален прав ъгъл и много се кефя.
Прикачен файл:
DSCI3435.JPG
:-D
като си направиш и за 45 градуса и за герунг няма да помислиш моя вече прашаса но като не е нещо неотговорно и ме мързи го препалвам да не мързелува
griffin - майстор
За напречни срязове е по-добре да се ползват повечко зъби а за бичене по-малко, вместо да се сменят дисковете на настолния по-добре да има втора машина в случая геруг с диск с повечко зъбки :)
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 193

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: