Всичко за дърводелството
gandonov - специалист
Принципно, проблемите са два:
  • - как да защитим дървото от влага?
    - как да защитим дървото от дървояди и др. гадини?
Мисля, че безирът е добро решение за първия проблем.
Но ви трябва солидно количество, защото дървото поема доста. Добре е предварително да "загладите" повърхността с ренде или шкурка. Така разходът се намалява значително. Не, че е голяма сума, ама няма смисъл да напоявате стърготините. Безирът е около 4лв. за 1 литър.

За вторият проблем си трябва някаква "химия" - отработено масло, импрегнатори, нес-кафе :wink: (това го видях наскоро в една тема за байцване на дърво ) ... Тук вече изборът е голям и не се наемам да давам мнение.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
reevil написа:
аз взех импрегнационнен грунд за дърво на лакпром 5кинта кутията
3 кутии само за шипките отидоха :lol:
в един магазин ми казаха, че безирите били отживелица и че дървоядите много ги обичали :?
Безирът няма отношение към дървояда.
Както и да е.
MarSim - напреднал
Здравейте майстори! Имам питанка относно решаване на един проблем.
Преди 3 години на балконите на вилата монтирахме дървени врати - обикновени, май от чам. Изчакахме ги 2-3 месеца да се "наместят" и след това съм ги изшкурила и минала с 2 ръце ленен безир и 2 ръце яхтен лак. Станаха доста добре. Но... като ходихме миналия път ми направи впечатление, че изобщо не личи да има лак и на места има малко по-тъмни петна. Сега мисля отнова да ги изшкуря и да ги лакирам, но питането ми е - с какво? Дори да е някой скъп лак, за 2 врати едва ли ще е толкова много пари. Бих ги дала, ако това ми гарантира, че след това дълги години няма да се занимавам с шкурене и лакиране.

Тема "какъв безир да взема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: