• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко за дърводелството
maroka - специалист
Това имах и аз предвид - всеки си има специфична сфера и спрямо нея си избира подходящият софтуер.

Plan IQ има доста приятни настройки било то за оптимизиране на остатъка (ако искаш по дължина, ако искаш по ширина), можеш сам да зададеш размера на обкрайчването(мисля в Оптимик сам го махаш от размера на плочите), по-бърза е като начин на работа, комбинира ти подобните детайли(стига да искаш) и доста улесняващи неща...говорим разбира се предимно за нестандартни серии.

Оптимика има предимство за директно изчисляване на линейни метри кант, както и цялостна квадратура.

То и други специализирани програми действат направо по чертеж и ти изкарват разходна норма, стига да си попълнил стойностите :)

Така че всеки си избира най-полезното за себе си :) Ама май вече много разводнихме темата на човека :)
plamen6311 - напреднал
Здравейте колеги. Мейла ми е plamenty@abv.bg их се радвал ако някой ми прати на мейла програмите OPTIMIK или Plan IQ. Предварително благодаря
wernis - специалист
Благодарности на всички изказали мнение тук . Наистина ми помогнахте. Optimik незнам как точно но взе че проработи :) Направих разкроя на плоскостите и утре ще отида да ги дам да ми ги нарежат.
Като почна да сглабям бюрото, ще качвам снимки.

gandonov помислил съм за кабелите от къде ще минават. Като погледнеш скиците ,има едно междинно разстояние между стената и бюрото. Там плоскостта умишлено я пуснах до пода ,за да не се виждат кабелите. Иначе си прав , че може би няма да има достатъчно въздух и компютъра ще грее. Ще разпробия плоскостта отзад с голями отвори, мисля , че ще свърши работа. Само се чудя дали наистина тези 200 см не са малко, защото като гледам кутията на компа има отвори и от страни.

maroka особенни благодарности за помоща която ми оказа , за програмката която ми прати и за желанието дори да ми направиш разкроя... Ако се справя с това бюро по натам ще пробвам и други неща.
maroka - специалист
Всичко, което са ти написали колегите за РС-то е вярно, но много зависи как точно ти е конфигурацията на вентилаторите. Разбира се еднин отвор трябва да има зад перката на захранването...оттам нататък е важно къде имаш още кулери. Ако имаш втори заден - отвор и за него. Ако имаш преден...няма да е зле и него да предвидиш примерно с радиаторна решетка. Страничният отвор на кутията обикновено е за фунията към процесора (която не всеки слага) и не е толкова важен, освен ако не си хардуерен манияк и нямаш кулер и там, който да охлажда яко клокнатият ти процесор :)

Като цяло, за да не мериш като алтав с коронната бургия...направо си изрежи един подходящ отвор за кабели и охлаждане в гърба и всичко е ОК.

Ще чакаме снимките, от вече готовото бюро.
maroka - специалист
plamen6311 написа:
Здравейте колеги. Мейла ми е plamenty@abv.bg их се радвал ако някой ми прати на мейла програмите OPTIMIK или Plan IQ. Предварително благодаря
А ти работил ли си с тях, имаш ли предпочитания коя от 2-те ?
plamen6311 - напреднал
Не съм ползвал нито едната от двете но имим желание да се науча поне с едната от тях. Не съм работил и с ауто Кад, и с нея бих желал да се науча за да мога да си проектирам мебелите. Засега си смятам сам ръчно всичко, а за разкроя разчитам на това във фирмите. но ако можех да си правя сам разкроя бих си уплътнявал с друга поръчка цялата плоча от материала.
maroka - специалист
plamen6311 написа:
Не съм ползвал нито едната от двете но имим желание да се науча поне с едната от тях. Не съм работил и с ауто Кад, и с нея бих желал да се науча за да мога да си проектирам мебелите. Засега си смятам сам ръчно всичко, а за разкроя разчитам на това във фирмите. но ако можех да си правя сам разкроя бих си уплътнявал с друга поръчка цялата плоча от материала.
Хехе, ами колега то е пълно с такива разкройващи програми в Нета, то като ти я пратя няма сама да заработи...трябва да почетеш инструкциите за работа.
В момента, в който четеш това вече имаш поща :)
Успех и ако имаш ядове с тях питай :)
plamen6311 - напреднал
благодаря колега ще ги инсталирам и ще започна дза ги изучавам.
wernis - специалист
Oх , днес най сетне отидох да дам поръчка за разкроя, но само отидох , така и не го дадох . Бях се уж подготвил ,разпечатих на Optimik разкроите които ми беше направила програмата но се оказаха безполезни , защото от фирмата ми казаха , че не им вършат работа моите разкрои , машината работела на друг принцип и изобщо нямало как да стане така разкроя. Освен това ми казаха че нямат широки кантове за плота на бюрото който е 36 мм и трябва да си ги купя сам и да им ги донеса. Дадоха ми тяхна бланка на която трябва да запиша всички детайли . Оставих всичко за утрешният ден.
maroka - специалист
Че разкроя не им върши работа - глупости!
За канта...зависи от цвета...работи с Egger и то за определени цветове има.
Дай малко повече инфо :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Бюро за компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: