Всичко за дърводелството
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Масата е изключително лесна като конструкция и направа и въпросът ти беше странен. Обасни ти се нужното по няколкото възможни линии на поведение, но пак не ти стигна. Имаш я, но още нещо искаш. Всъщност наистина не е необходима.
Според мен, като кажа супермаркер, разбирам супермаркет. Магнитчета за хладилник има в ЦБА, КАУФЛАНД, ПРАКТИКЕР и тн и тн. Да ти кажа "трета гондола вляво преди касите" ли?
Впрочем, има ги и в магазините за левче и в книжарниците. Нищо чудно да ги има и по бензиностанциите.
jakuzi - специалист
davido написа:
По моя въпрос - всъщност аз не искам да си правя проста маса , искам да си купя готова , каквато има в линковете на въпроса ми.

Надявам се успях да прескоча летвата на профаните с този отговор ?
Защо мислиш че ако е купена масата ще е умна ? Кажи си направо не съм способен да си направя такава маса искам да си купя, а не да влизаш в спор безкраен.
Другия вариант е :да попиташ в форума -кой би ми направил такава масичка и за колко с цел да сравниш цените !!! Вервай ми доста колеги биха ти помогнали !!!
И не на последно място не че защитавам колегата n_a но тук е форум направи сам....както n_a taka i velsi ти отговориха конкретно.Все пак ти желая успех не само с масичката :2thumbs:
davido - специалист
Благодаря на всички за отговорите.
peterdimov - специалист
Аз ползвам същия циркуляр поставен върху най-обикновена маса твърде е слаб за да мърда даже видии не съм му сложил
davido - специалист
peterdimov написа:
Аз ползвам същия циркуляр поставен върху най-обикновена маса твърде е слаб за да мърда даже видии не съм му сложил
Благодаря. И аз направих вече същото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Добре дошъл сред практикуващите :wink: .
mladkal - майстор
Масата можеш да си я изработиш от винкел 40/40/3 или на 4мм дебелина. 4 крака по около 800мм = 3200мм + още толкова за спънка на краката и основен правоъгълник на който ще легне фундамента на машината. След като си я изработил (с помоща на приятел, който умее да заваря) бележиш къде ти трябват отвори за закрепване на машината, пробиваш ги. После грундираш. Съхне и боядисваш цвят по желание. Необходими инструменти: ъглошлайф, диск за рязане на метал, диск за шлайфане на метал, електрожен, молив, ролетка, прав ъгъл
Необходими материали: Винкел примерно 40/40/4мм (може и по-здрав-респективно по тежък и скъп);електроди, грунд, боя.
Ако ти се занимава можеш да помислиш за вариант, който да е със винтова сглобка-разглобка, перчати гайки и т.н. Лично аз имам доста настолни машини и винаги предпочитам да си направя сам масите според местоположението им (мястото, с което разполагам), целта за която да са ми (тежест,с плот-без плот), дуракоустойчивост (здравина или естетически вид се гони) и т.н. .... Въпроса е на желание, време и разбира се инструменти!
Желая ти успех и ЧЕСТИТО за машинката...Хубава придобивка, за която все още си мечтая!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Защо само си мечатеш? Това е специализирана машинка и или я имаш или не ти и трябва...
bogomilZ - специалист
n_a написа:
Защо само си мечатеш? Това е специализирана машинка и или я имаш или не ти и трябва...
davido вече е разбрал, че машинката, която си е купил е предназначена за рязане конкретно на первази и летвички
ценното е, че можеш да кроиш под определен ъгъл, но едва ли ще прави алуминиева или пвц дограма на нея

Тема "маса за циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: