Всичко за дърводелството
bisplus - специалист
ама като моята ли е или друг модел.
shadowman - майстор
Като заобляме канта нищо не подлагам, дирекно оперираме.
petrov_ - специалист
сигурно въпроса ми е малко глупав но никога не съм работил с такива фрези а и искам да ми извършва много операции.бях се насочел към бош ето тази,но можеби този плот който е от долу ще пречи при фрезоване на канта,затова гледах на спарки това нещо може да се маха.дали ще може да ми върши работа като като оберфреза а като махна долната част и за отстраняване на канта?

Прикачен файл

2921_image_normal.jpg
2921_image_normal.jpg (42.06 KиБ) Видяна 3874 пъти

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (3.76 KиБ) Видяна 3874 пъти
plamen6311 - напреднал
Аз лично имам фреза на спарки като тази на снимката но за да обрязвам кант 2 мм съм си сложил една подложка около 5 мм защото канта е 22 мм а ПДЧ 18 и малко надстърча, с тази подложка фрезата приляга върху детайла и така се фрезова точно. Ако канта е много твърд е възможно да се наложи това което надстърча да се обреже /аз лично го правя с дърводелско ренде/ и след това да се фрезова защотоиначе кърти канта. Специално за тази работа фрезата на спарки е по - удобна /от тази на БОШ не става дума за вирутекс или фестул/защото е по-лека и се включва с едн0 натискане и не е наложително да държиш копчето за да работи а това позволява работа с една ръка. А за фрезоване ползвам фрезер от ТЕКА оранжев /не му помня марката/ но струва 40 лв. Абе общо взето голяма играчка по добре човек да си плати и да го направи на истинска машина.
plamen6311 - напреднал
Аз лично кантирам с машината на Вирутек с кант до 1 мм, така както си е машината , без проблем. Но ако трябва да кантирам 2мм кант трябва да се свали гилотината и канта да е с дължина колкото е дължината на детайла, иначе канта е твърд и не върви през валяците. А в момента новия модел на тази машина има отделен отвор където да върви канта 2 мм без да се сваля гилотината. Абе пак голяма играчка.
velsi - Почетен майстор
За бога, не си купувай фреза на Спарки! Това, че е лека е единственото и предимство. От там нататък започват проблемите.
plamen6311 - напреднал
споделям мнението ти колега но го разбрах чак като си я купих. Всъщност каквото си бях купил на спарки после си го купих наново но от истинска фирма син бош, метабо, макита или фестул
petrov_ - специалист
благодаря за вниманието което ми обръщате.това за фрезоването на канта го разбрах но с какъв фрезер да оформя радиуса на плоскоста преди да залепя канта и по какъв начин?

Тема "едно питане,кант 2мм." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: