Всичко за дърводелството
konak4iev - специалист
кой беше въпроса ако е за цената на якорудата мойта я вземах 1500 преди 2 години ама ся е криза и може да са паднали според мен от всички български тва е най доброто
Последна промяна от konak4iev на чет фев 18, 2010 8:51 am, променено общо 1 път.
g_ker - специалист
На първа страница го има .Все пак благодаря , че някой го прочете :) :) .
konak4iev - специалист
нищто не каза да ходя ли да ти търся карета
g_ker - специалист
Много ти благодаря аз ще потърса щом казваш в бившия Напредък.
shotik - майстор
Ето вала на абрихта

Изображение

Както писах преди вала има надлъжни канали ,където се поставят ножовете и призма с болтове,които като се развиват опират в стена на канала и притискат призмата и ножа.
Болтовете които се виждат на предишна снимка са фасонни и поддържат височината на ножа,а целия вал в фиксиран върху оста с напречен щифт.

Ето от по-далече
Изображение

на тази снимка вляво до ножа се виждат отворите за поддържащите ножа болтове,които са успоредни на ножа.
skrijo - специалист
Благодаря shotik ,че ме светна как става :)
Kirilpm - специалист
Машината е звяр отряза матеряла,реже теракот и мрамор.Интересно ми е след като с диск диамантина,диск за неметал и диск за циркуляр реже,дали няма да може да реже и железа с диск с въглеродни нишки?
konak4iev - специалист
според мен не си и помисляй да слагаш други дискове освен метални щото ако случайно материала затегне диска ще се пръсне а тва чудо няма кьорав предпазител а дори и да направиш такъв пак ми се струва исключително опасно ако дискът е метален и да затегне ще превърти ремъка а може да работиш и с бронежилетка
Kirilpm - специалист
Аз попринцип приемам ремъка като предпазител,оставих го малко по хлабав и сложих диск за неметал,с който отрязах бая мрамор.За рязането на метал става въпрос за една рифелова ламарина другото,което ще режа е само арматурни пръти.
toon4o - помощник
shotiк, и аз имам същата петоперационна руска машина.При първото заточване на ножовете на абрихта, майстора си остави ръцете на единият нож и още малко и няма да има какво да се точи от него.Къде мога да потърся нови ножове за абрихта и допълнителни за фрезата . :?

Тема "5 операционна дърводелска машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: