Всичко за дърводелството
alata_69 - специалист
не разбрах въпроса иначе ще отговоря кои детайли?
тези за захващане на ножчето или сувенирите които правя с триона?
zombau - напреднал
a_nikolov написа:
Възможно ли е да снимаш държача за ножчето да пробвам да преработя на моя Raider държача?
Не мога да го измисля как да го преработя така, че да ползвам и ножчетата без кукички.
Мога да го снимам, но ми трябва мейл да ти пратя снимките, нямам нет тия дни и трудно се добирам до компютър с нет, та ще се бавя с отговорите.Моя мейл е zombau@abv.bg
rum_sz - специалист
Вчера в Баумакс в Ст. Загора имаше три вида копирни триони.От 99 -150лв.Половин час ги разглеждах и нещо фрапиращо като механика и електроника не открих.Само на EINHELL плотчето беше лято от чугун но, като диаметър беше по малко от другите ,и нямаше регулатор на оборотите
a_nikolov - специалист
zombau пращай да видя как да ги правя тези държачи за ножчето, че сега се връщам от магазина на Kammarton, а там има само ножчета без кукички и ако не преработя машинката ще трябва да купувам от Raider по 2 лева парчето.
Иначе бях решил вече да взема един два броя от Kammarton и да ги стягам с лустер клеми отгоре и отдолу и да пробвам така.
Гледах обаче в Youtube няколко урока за работа и развъртях на ръка няколко оборота на машинката и виждам, че ножчето лагерува във вдлъбнатината на държача и реших да не рискувам.
Ако някой друг има опит освен колегата с показаната в друга тема кръстачка за стягане на ножчето да сподели тук.
brunder - специалист
Тея сувенирите като лапмпата
a_nikolov - специалист
Еи, почнаха да ми хрумват разни идеи с такива механизми.

Изображение

Изображение
PLOCHKATABG - специалист
Bacho, дъщерна фирма на Sandvik. Много добра фирма, всичко им е професионално направено.
bogomilZ - специалист
a_nikolov написа:

Изображение

Изображение
ами например с тази панта може да си направиш една кухня например
rum_sz - специалист
a_nikolov написа:
zombau пращай да видя как да ги правя тези държачи за ножчето, че сега се връщам от магазина на Kammarton, а там има само ножчета без кукички и ако не преработя машинката ще трябва да купувам от Raider по 2 лева парчето.
Иначе бях решил вече да взема един два броя от Kammarton и да ги стягам с лустер клеми отгоре и отдолу и да пробвам така.
Гледах обаче в Youtube няколко урока за работа и развъртях на ръка няколко оборота на машинката и виждам, че ножчето лагерува във вдлъбнатината на държача и реших да не рискувам.
Ако някой друг има опит освен колегата с показаната в друга тема кръстачка за стягане на ножчето да сподели тук.

Дай линкове на тези уроци ,който си гледал
a_nikolov - специалист
bogomilZ написа:
a_nikolov написа:
ами например с тази панта може да си направиш една кухня например
Ами да, как не се сетих само дето ще ми трябват още десетина, а и темата е за машина за изрязване на орнаменти.

PLOCHKATABG на Bacho прегледахме каталога днес с колегите от Камартон всички ножчета са без кукички с изключение на два модела, но пък те са с дължина 17 см и не стават.

rum_sz влизаш в youtube и пишеш в търсачката scroll saw. Изскачат всички възможни клипове.
Общо взето има клипове за работа с всякакви инструменти.

Тема "Машина за рязане на орнаменти въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: