Всичко за дърводелството
DTIvanov - специалист
Марока, сам изпадаш в провиворечие: в предпоследния си пост изказваш предположение, че съм ползвал цитирам: "някой силикон ментак, произведен незнайно къде и как. Важно е с какви материали работиш", а след като обяснявам, че и силикона и огледалото са "маркови", следва ново двайсет: "Най-вече наблегнах да се използва обикновена марка, а не някоя туба за 12-15 лв, която след това почти на 100% изхвърляш, освен ако не залепиш и огледалата на комшиите".
А с'я на к'о да вярваме?
Опитвам се да предпазя колегите от скъпоструващи грешки. Смятам, че е по-добре да се дадат 7-9 (не 10-15) лв. за тубичка Бизон, Хенкел или Ден Бравен, отколкото после да се сменя лакобел за 50 - 100, а може би и повече лв.
PLOCHKATABG - специалист
Идеята на Марока както и моята е тази, че амалгамата е много важна. Защо мислиш че "марково" италианско огледало е по добро от руско. За дизайн да, но на качество руското е най добро, няма кой да бие руснаците, но това е друга тема.
Смятам, че колегата каза какво ще си сложи,темата е ... .
DTIvanov - специалист
Плочката, за огледалото най-вероятно това е причината, но за лакобела?
maroka - специалист
DTIvanov написа:
Марока, сам изпадаш в провиворечие: в предпоследния си пост изказваш предположение, че съм ползвал цитирам: "някой силикон ментак, произведен незнайно къде и как. Важно е с какви материали работиш", а след като обяснявам, че и силикона и огледалото са "маркови", следва ново двайсет: "Най-вече наблегнах да се използва обикновена марка, а не някоя туба за 12-15 лв, която след това почти на 100% изхвърляш, освен ако не залепиш и огледалата на комшиите".
А с'я на к'о да вярваме?
Опитвам се да предпазя колегите от скъпоструващи грешки. Смятам, че е по-добре да се дадат 7-9 (не 10-15) лв. за тубичка Бизон, Хенкел или Ден Бравен, отколкото после да се сменя лакобел за 50 - 100, а може би и повече лв.
Никакво предположение не съм изразявал, говорех хипотетично.

Няма да е зле да четеш и обмисляш постовете преди да пишеш, щото малко като фурнаджийска лопата обръщащ фактите :)

Дали е възможно да се появи проблем при лепене на огледало/лакобел с ацетатен силикон - да възможно е, но само според теб явно проблема е задължителен. Както виждаш при доста други хора този проблем не се е проявил.

Дали с неутрален силикон е по-сигурно - да, определено.

Използвал си викаш качествени материали. Как точно да определим качеството на твоето огледало тип "италианско" :?

Аз като споменавах какво съм лепил да си прочел, че съм дал и името на производителя ?

И не на последно място да спомена, че огледало/лакобел и с обикновен акрилен силикон (не знам как го наричаш ти) може да се лепне.

Егати дискусията стана за този силикон :)
DTIvanov - специалист
Марока, ти ако искаш си ги лепи и с лепило "Рила". Не виждам какво повече да дискутирам с теб по темата, след като и сам си съгласен, че с неутрален е по-добре. Колкото до т. нар. "акрилен силикон" това звучи като "дървено желязо":lol:. Има акрилен кит, пълнител, лепило и т.н. и тяхното предназначение е съвсем друго, но това е отделна тема.
maroka - специалист
Не виждам какво повече да дискутирам с теб по темата, след като и сам си съгласен, че с неутрален е по-добре
Браво на теб, след 5-то пповторение все пак разбра какво съм искал да кажа :-D
Има акрилен кит, пълнител, лепило и т.н. и тяхното предназначение е съвсем друго, но това е отделна тема.
Да, друго е :) Но понеже обичаш да даваш примери от практиката...и с тях става. Мнозина огледала и стъкла стоят кротко залепени с акрилна субстанция.

Иначе за едно си много прав...няма какво да коментираме. Темата се изчерпа.

Тема "Лепене на Лакобел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: