Всичко за дърводелството
skrijo - специалист
cakev79 написа:
Мислех,че трабва да са свързани една за др тези стяги,но май е по добре да са отделени.
И аз мисля ,че е по-добре стягите да са отделни :) .
cakev79 - специалист
Стягите днес ги гледах почти двайсетачка за бройка.Ще трябват поне 2,някакъв вариянт с колани има ли,не че имам коланите.
kobutan - специалист
Изображение
Изображение
какви колани? трябва твърдо желязо да стегне детайлите един към друг.
toiq - специалист
Колега ако ще слепиш няколко плота и с това ще се приключи дейността не е нужно да купуваш скоби... Можеш да използваш най - старата технология.

Прикачен файл

Image017.jpg
Общ изглед ;)
Image017.jpg (28.88 KиБ) Видяна 4356 пъти

Прикачен файл

Image015.jpg
Стягащите клинове ;)
Image015.jpg (24.79 KиБ) Видяна 4356 пъти

Прикачен файл

Image016.jpg
Методиката за стягане ;)
Image016.jpg (25.84 KиБ) Видяна 4356 пъти
cakev79 - специалист
Това е хитро,ама де да знам дали само с това ще се размина.Който ме познава,знае,че ми е трудно да стоя мирен.
Ракол е добро лепило.Аз най-често работя с Moment на Хенкел - водоустойчиво.Лепи се според указанието на опаковката.Притискаш дъските със стяги за около 20- 30 мин. ,след това може да ги отпуснеш и изчакваш 2-3 часа.Правил съм експерименти в кофа с вода .Там където лепилото е върху дървото се размеква, но в лепилния шеф ( мястото на слепване) няма грешка .И с чук не се разделят детайлите.Дъските се чупят на друго място,залепеното не мърда.
Продава се във всички големи строителни магазини ( Бриколаж,Практикер, Алати - Пловдив и др.)
Успех !
преди месец ми се наложи имах 3 дъски залепени с с200 да ги разлепя(залепени са от преди 3 години близо и стоят навън)вярвай неможах,кадето имаше лепило не мръдна дъските се сцепиха но не кадето е лепилото,така 4е с-200 и ти си 4овека. :lol:
reevil - специалист
Моите маси за барбекюто ги прави стар майстор и освен посочените стойки, стяги, лепило използва и канали на дъските като в тях вкарва лепило и ленти 3-4см широки шперплат(мисля че е около 5мм дебел) и така открай до край на всички съседни дъски. Става доста стабилен плот, особено когато се гонят и по-големи размери :)
ebahti - майстор
Занесох 1 талпа на дърводелец -да ми направи плота /30лв./ 1.50/0.90 краката и др.глезотии си ги избарах сам :wink:

Тема "Как се лепят дъските." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: