Всичко за дърводелството
schuldiner - майстор
шоп написа:
Битумните керемиди тип бобур ги имах останали от барбекюто и не съм купувал, но ми се струва интересна идеята за шилди тип пчелна пита в умален вид.
Ох, няма да стане с обяснения. Следващият път като правя ще снимам. Само да кажа - ползвам езици, а не цели шилди, щото са ми отпадък от поставянето на началните керемиди към надулучната пола и трупам много много. Режа един език на три да се получат три еднакви триъгълника, които скъсявам до трапец със същата пропорция като на оригиналния език. Ако първият трапец е със страни 24 и 10 см, вторият (трите) е с 10 и 4 см. Реденето е голяма играчка, но и забава. Също така едва ли е само един възможният начин. Нарежи малко и ги повърти докато ти хареса. А, кова ги с джамджийски гвоздейчета, че застъпите стават под 1 см, а и няма нужда от поцинковани - нали пропорция гоним...
Другият, по-маниашки вариант е с шаблон 1:4 или 1:5 да разкроя от езиците точни копия на големите шиндли - става, но това няма да го направя за пари.
шоп - майстор
На 90% е готова....боядисана, украсена

Остава да направя парапетчета на верандата, да монтирам дръжки на капаците и вратите, да сложа плексиглас на таванското прозорче и да боядисам пода .

Прикачен файл

20.jpg
20.jpg (100.7 KиБ) Видяна 3123 пъти

Прикачен файл

21.jpg
21.jpg (117.56 KиБ) Видяна 3123 пъти

Прикачен файл

22.jpg
22.jpg (136.41 KиБ) Видяна 3123 пъти
Eni - напреднал
шоп, фантастична е! Отдавна съм минала детската възраст, но тая приказна къщурка ме върна пак в нея. Сами си правехме "къщички" - под масата, като колиби и ни беше толкова хубаво в тях. А ако имахме такава..............Сигурна съм, че дечицата ще са страшно доволни и щастливи. Нищо не разбирам от челни дъски, шилди, била, но къщичката е суперска!
niki_sap - специалист
Поздравления, супер е! Едно предложение - защо не изрежеш някакъв орнамент в капаците - например сърце, или борче или нещо подобно - ще стане ощо по-красива.
piron45 - майстор
Браво колега, къща чудо си направил. Остава и мебелировката да направиш и царицата може да се нанася :)
filmatoplo - майстор
:prayer: Супер направо гениално :) вижте как човека си сложи по ръбовете водобранче от поцинкована ламарина -а професионалистите от една друга тема -Не сложиха.
torbalan - Дървен философ
верно е много готина!

догодина сигурно и аз ще правя нещо аналогично :)
шоп - майстор
Благодаря колеги, къщичката има още придобивки като ограда и прозорец на мансардата:-))) Хванах малко отпускарският сезон и бях поизоставил обекта за месец, но ще има и мебели и още снимки.

Колко до обшивките на стрехите, водобрани и прочие за мен са задължителни при работа с битумни керемиди. Всички сме свидетели на грозни навеси с разръфани краища на шилдите. Даже слагам обшивките наобратно, така битума влиза в загъвката, а за да не подлизва леко с ръка натискам края и давам наклон.
Браво и от мен. Нали и аз съм на тази вълна :)
Но моя покрив остана недовършен - определено ще черпя идеи от твоя за завършването му. Хареса ми това с надигнатата капандура. Жалко че не видях темата по-рано лятото, а уж търсих за детски къщи във форума :(

Ето я и моята http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=28481

Тема "Къща с РЗП 3.2 кв. м. :-) Фоторазказ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: