Всичко за дърводелството
evil - специалист
"""и е простотия, когато пренебрегваш елементарни правила само и само да докажеш, че точно ти можеш"""
Колега аз за таково елементарно правило не съм чувал и не виждам особена разлика при това кой всъщност държи машинката аз или стойката, има стойки и за бормашини и за ъглошлайфи където също са големи обороти .Пък и това съм го правил най-малко 2 години преди темата въобще да е съществувала за да ми върши работа /не професионално разбира се/ а не да доказвам какво мога и какво не :)
Chefo77 - майстор
Никой не казва, че не можеш да го направиш.
Въпросът е, че НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА да се прави. И хората са си го написали много ясно. Все пак, явно някой е преценил рисковете по-добре от теб и мен, и е заключил че не е добре да се прави така. Не че не може.
Пример - голям балон на гумата. Според производителите не трябва да се кара така (изключваме финансовата страна за тях). Обаче има маса гъзари, които се опитват да пренебрегнат препоръките и да спечелят малко срещу физиката. Е, понякога успяват, понякога не. Правилата са написани за да не се налага да играеш хазарт, колкото и да си сигурен, че точно твоето число ще се падне.
evil - специалист
Производителя като напише "не го правете" първо се застрахова защото незнае какъв зевзек ще се пробва да го направи и второ тоя производител със сигурност произвежда и настолни циркулярчета а нали и те трябва да се продават :lol:

не знам какво очакваш да ти напише един производител на подобни машинки :?
Тани - модератор
Нека не забравяме , че основната опасност при поставяне на ръчен циркуляр на стойка е за самия инструмент! Производителя по-скоро се застрахова от некадърни направи сам изпълнения , при които е възможно машината да се откачи от плота да направи беля или направо цялата стойка да падне ( например при среща на чеп)! Като се има предвид , че е по-вероятно да се повреди инструмента , производителите ще са на печалба ако се развалят повече и няма значение дали произвеждат и настолни циркуляри. Написано е за евентуални съдебни процеси , като онзи случай с жена, която съди производителя , че не е написал в инструкциите , че не може да си суши котката в микровълновата :shock:
iva6ki - специалист
С две думи недейте да го правите ,но ако решите да го правите е на свой риск.
П.С. и аз имам такава масичка сега като гледам мненията се замислих за един изкл. като на печките ако падне да прекъсва захранването. :?
Chefo77 - майстор
iva6ki написа:
С две думи недейте да го правите ,но ако решите да го правите е на свой риск.
Ето затова. Не защото прави и други машинки.
Сещам се за надписа "Warning! Sharp blade!" на макетния нож ... какво ли се очаква да има вътре :)
torbalan - Дървен философ
Тани, абе не ти ли прави впечатление, че този път с теб сме на едно мнение? :)

обикновено все намираме за ко да се скараме ;)
evil - специалист
Хората със способности преценят нещата и си съставят мнение докато тези който нямат способности търсят готово мнение в упътването но производителя не може да прецени способностите на всеки клиент за това е написал като готово мнение "не го правете"
:lol: Така че всеки да си прецени от кои е :lol:
Chefo77 - майстор
Знаем, знаем - Ганьо винаги знае повече, Ганьо винаги може по-добре, Ганьо никога не слуша другите, защото Неговото мнение е единствено и най-важно, а другите са аматьори...
Дано никой, който е престъпил това, което са писали по-знаещите (и патилите), не разбере защо са го писали ... Колкото и да си чешем езиците тук.
mavryt4o - майстор
ето и моето тк-70 в стил ,,направи си сам'' монтиран е на 4мм неръждавейка и така имам 6,5см ряз

Прикачен файл

02012013429.jpg

Прикачен файл

02012013430.jpg

Тема "Циркулярен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: